webinfo

A+ A A-

Novi Bečej čeka investitore

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_investiko.JPGU petak, 15. juna, održana je investiciona konferencija INVESTCO 2018 u Novom Bečeju.

Povod održavanja ove konferencije jeste proslavljanje jubiliranih 230 godina od kada je od cara Josifa II Novi Bečej dobio status varoši. Na konferenciji se okupio veći broj predstavnika pokrajinske uprave, ali i privrednih komora iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnika poslovnog sektora. 

Okupljenima su predstavljeni investicioni potencijali opštine Novi Bečej i pružen je uvid u lokacije na našoj teritoriji gde je moguće razvijati privredu i privredne komplekse. Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, pozdravljajući prisutne istakao je da je našoj lokalnoj samoupravi svaki investitor dragocen i da će svaki imati jednak tretman bez obzira na to koliko radnika zapošljava. Maksimović je ukazao i na dugačku istoriju našeg mesta i mnogobrojne mogućnosti i pogodnosti koje ono pruža, a o čemu je govoreno tokom konferencije: “Novi Bečej je grad sa jako dugom tradicijom. Postoje nekadašnja naselja i sada arheološka nalazišta koja su stara oko 7.000 godina. 230 godina je od kako je Novi Bečej dobio status varoši. Šta to znači? Nije to samo obeležavanje 230 godina od tamo nekog događaja, već 230 godina od kada je Novi Bečej počeo industrijski zaista da se razvija u tadašnjoj Habzburškoj monarhiji. U jednom trentku, Novi Bečej je bio centar za izvoz žita za celu monarhiju. Nismo slučajno izabrali današnji datum i proslavu 230 godina, za neki novi početak Novog Bečeja. Dakle, imamo dve urađene industrijske zone i zaista mnogo toga u raznim oblastima što Novi Bečej može investitorima da ponudi. Tu su prerađivačka, mašinska, tesktilna i prehrambena industrija. Imamo i kvalifikovanu radnu snagu, dobre, mlade i vredne ljude. Zaista imamo mnogo toga da pokažemo i to je danas bila prilika”.

Jedan od učesnika na konferenciji bio je i Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, koji je povoljno ocenio nastojanja opštine Novi Bečej, ali i usklađenost ciljeva lokalne samouprave sa ciljevima pokrajinske administracije: “Današnja investiciona konferencija koja je održana u Novom Bečeju predstavlja jedan od vidova, odnosno alata pomoću kojih gradovi i opštine Republike Srbije, odnosno AP Vojvodine pokušavaju da animiraju domaće i strane investitore kroz adekvatne prezentacije industrijskih zona, tj. svojih potencijala. Činjenica je da opremljenost industrijskih zona i spremnost opština zavise od niza faktora. Naravno, u saradnji sa Pokrajinskom vladom, opština Novi Bečej je uspela da opremi jednu od zona i sada svestrano, iz dana u dan radi na promociji te zone. Činjenica je da je jedan od osnovnih ciljeva Pokrajinske vlade upravo otvaranje novih radnih mesta, odnosno ubrzani ekonomski razvoj kroz otvaranje novih radnih mesta”.

Danijela Vojinović, generalni direktor firme „Italteks intimo“ iz Novog Miloševa, a koja je učestvovala i u panel raspravi na konferenciji, imala je reči hvale za opštinu Novi Bečej i podršku koju ona pruža privrednicima: “Mi smo od starta imali veliku pomoć od strane lokalne samouprave. Bez obzira na sadašnjeg predsednika opštine, Sašu Maksimovića, moram da kažem da su nam i prethodne vlasti zaista izlazile u susret. Saradnja se razvijala i sada je sve bolja i bolja. Dakle, ona je sada mnogo bolja nego što je možda ranije bila, ali zaista ne mogu da kažem ništa loše od prvog dana. Da je bilo drugačije verujem da ne bismo toliko godina ni ostali. Prošlo je 17 godina, izgradili smo 6.500 kvadratnih metara objekata gde nam je opet pomogla i dala veliku podršku lokalna samouprava kada je u pitanju dokumentacija, reševanje određenih tehničkih problema i slično. Dakle, mogu da kažem samo reči hvale kad je lokalna samouprava u pitanju. Činjenica je damo smo mi kao investitori i dalje zadovoljni ovde jer opstajemo, ima ljudi koji žele da rade i nadam se da nikada neće ni biti problema vezanih za radnu snagu. Zato sam sigruna i mirna i ne razmišljam o problemima

Program obeležavanja jubileja nastavlja se u 20 časova koncertom Vojvođanskog kamernog orkestra u Domu kulture. 

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković