webinfo

A+ A A-

Novobečejci igrali za malog Pavla

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_TurnirPavle2019.jpgU subotu, 19. januara u sportsko-rekreativnom centru “Jedinstvo” u Novom Bečeju, održan je humanitarni turnir u basketu tri na tri čiji sav prihod je prosleđen porodici Pavla Vlaškalina, našeg malog sugrađanina, koji boluje od bulozne epidermolize (tzv. “deca leptirovi”), a za čije lečenje je potrebno između 800 i 1000 evra mesečno. Zahvaljujući ovom turniru, za malog Pavla je prikupljeno 146.815 dinara.

 

Više o samom turniru i organizaciji rekao je Vukašin Vučetić, jedan od organizatora: “Pored mene tu su još dva organizatora: Branislav Sudarski i Marko Kimpanov. Mi igramo basket u slobodno vreme, a ja, pored toga, treniram košarku. Vikendom se okupljamo i igramo basket i iz te neke igre smo odlučili da ćemo da napravimo turnir. Došli smo do ideje da napravimo humanitarni turnir i mislili smo da bi Pavlu Vlaškalinu ta pomoć bila najpotrebnija jer je on naš sugrađanin i boluje od teške bolesti”. On se zahvalio sponzorima koji su podržali turnir, kao i opštini Novi Bečej i ostalim pokroviteljima koji su pomogli.

Na turniru je učestvovalo osamnaest ekipa, a nagrade su bile simbolične, dok je sav novac uplaćen na račun roditelja malog Pavla.

Jedan od saradnika u organizaciji bio je i “Buđinkan dođo” čiji osnivač, Aleksandar Dujin, je rekao ovom prilikom: “Najbitnije je bilo da se turnir organizuje u okviru nekog udruženja građana. Nama su se momci bili javili sa tom ideju da pomognu Pavlu. Naravno, mi smo izašli u susret u smislu tog nekog pravnog okupljanja, prijave skupa i sve ostalo. Malo smo pomogli u organizaciji da im pomognemo kako i šta da organizuju. Ipak je to prvi korak za njih, naše buduće, novobečejske filantrope. Ovo je jedan mamac, jedan zagriz koji će posle da im uđe u vene i neće moći da izađe napolje”. On je izrazio nadu i da mladi momci koji su pokrenuli inicijativu da sse turnir za pomoć Pavlu organizuje neće odustati, da će nastaviti da šire filantropiju jer je ova vrsta rada u zajednici nešto najlepše i najbolje što se može raditi. “Ja bih rekao da je turnir uspešan s obzirom na to da smo mi u organizaciji, pre neke četiri godine, organizovali i da je suma bila negde oko osamdeset hiljada. Ove godine će ovi momci to prevazići dosta više” zaključio je Dujin.       

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković