webinfo

A+ A A-

Bolji pristup novomiloševačkoj industrijskoj zoni

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_NMindustrijska.jpgKao što su građani mogli da primete u poslednjih nekoliko nedelja, u toku su građevinski radovi na saobraćajnici kojom se dolazi do industrijske zone u Novom Miloševu.

 

Govoreći o tekućim radovima, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, istakao je da je u pitanju svojevrsno ulaganje u budućnost opštine, a kao benefit je naglasio i to što najveći deo radova finansira javno preduzeće „Putevi Srbije“. „Ova industrijska zona je napravljena pre tri godine. Jedna fabrika je u njoj nikla, još jedna se gradi, a jedna je u planu da tek bude izgrađena. Zato je ovaj put zaista neophodan, koristan i dobar, a dobro je i da građani vide da opština zaista ulaže na svakom polju, dakle, od vodovoda, kanalizacije, Hertelendija, škola, dakle, prosvete, između ostalog, i u industrijske zone“, kazao je Maksimović, dodavši: „Veliki, odnosno masivni deo ove investicije izvode „Putevi Srbije“, dakle, ne finansira se iz budžeta opštine, što je jako dobro. Uvek je dobro kada imate investiciju, a da je pritom finansira Republika, Pokrajina ili Evropska unija, tj. da što manje bude o trošku građana opštine. Tako sada opštini ostaje više sredstava za ulaganje u putnu infrastrukturu“. On je još jednom podvukao da je cilj da do 2020. godine ili kraja 2020. godine u opštini Novi Bečej ne bude više nijedna ulica bez asfalta. Ovom prilikom, on je najavio i formiranje treće industrijske zone u opštini Novi Bečej, na potezu prema Kumanu. Kako kaže, investitori nisu preterano zainteresovani za ulaganje u industrijsku zonu u Novom Bečeju budući da je ona izgrađena na nekadašnjoj deponiji. „Mi je jesmo infrastrukturno priveli kraju, međutim, ne postoji neko veliko interesovanje za nju, s obzirom na to da je napravljena na mestu nekadašnje deponije što Novobečejci znaju. Mi svakom potencijalnom investitoru tu činjenicu niti možemo niti hoćemo da sakrijemo. Svi potencijalni investitori koji su tamo bili nisu zainteresovani za tu industrijsku zonu koja se nalazi kod brodogradilišta, na mestu nekadašnjeg Poletovog kopa, odnosno nekadašnje deponije. Zato će opština Novi Bečej na proleće 2020. godine aktivirati svoju treću industrijsku zonu. Mi smo je papirološki pripremili. Da je bilo pameti svojevremeno ona je tu trebalo i da bude, dakle, na putu prema Kumanu, s leve strane. U pitanju je 200 hektara slatine koja je savršena za industrijsku zonu“, objasnio je predsednik opštine Novi Bečej.

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković