webinfo

A+ A A-

Opština donirala plastenike poljoprivrednicima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PlasteniciUgovoriNB2019.jpgU četvrtak, 26. decembra, u svečanoj sali opštine Novi Bečej, svečano su potpisani ugovori sa povrtarima kojima im opština Novi Bečej donira plastenike koje će oni dalje koristiti za uzgoj povrtarskih kultura.

Ovi plastenici preostali su posle okončanja projekata poljoprivrednih inkubatora iz prethodnih godina, a kako nisu posle toga korišćeni usled nedostatka zainteresovanih koji bi ih koristili, propadali su. Opština Novi Bečej je zato raspisala konkurs i dodelila ih proizvođačima koji su se javili. 

Predsednik Opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da je ovo vid pomoći malim proizvođačima, ali da će Opština i u narednoj godini pomagati poljoprivrednike: „Tu ima i novih, mladih povrtara, ali i starijih, porodica koje bukvalno žive od tog posla i dobili su od opštine kao vid subvencije sedam plastenika pomoću kojih će hraniti svoje porodice, a nemamo problem subvencionisanja i onih kojima je to dodatni izvor finansiranja, jer uvek je dobro dopuniti kućni budžet i opština jeste tu da kroz taj vid pomoći malim povrtarima, odnosno malim poljoprivrednim proizvođačima pomogne. I ne samo povrtarima, jer u 2020. godini planiramo da pomognemo i pčelarima, vinogradarima, ali malim, ne velikim. Na taj način želimo ne samo da im popravimo kućni budžet nego da im zaista popravimo celokupnu životnu situaciju“. Maksimović je iskoristio ovu priliku da još jednom ponovi da opština nije „strana teritorija“ već da je to opština svih građana i da je ona njihov servis, a ovom prilikom je i razgovarao sa poljoprivrednicima o tome kakva pomoć im je najpotrebnija u budućnosti i kakva je potencijalna uloga opštine u podršci tome.

Poljoprivredni proizvođači neće morati da organizuju ni prevoz plastenika budući da će im Opština pomoći i u tom pogledu, a njihovo će biti samo da plastenike postave i u njima gaje povrće.

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković