webinfo

A+ A A-

Igor Mirović: Dvorac Hertelendi u funkciji do jeseni

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Mirovic2020a.jpgPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji, dogradnji postojećih i izgradnji novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 360 miliona dinara.

 

Mirović je ovom prilikom izjavio da će dvorac Hertelendi biti u funkciji do kasne jeseni.
Radovi su malo prolongirani zbog epidemije virusa, ali već se naziru se konture budućeg dečjeg kompleksa Hertelendi, gde ćemo od jeseni imati uslove za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, jer želimo da deca iz cele naše zemlje imaju svoj kutak u prirodi, gde se mogu upoznati sa ovim delom Vojvodine“, izjavio je predsednik Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade je iskoristio priliku i najavio izgradnju sportske hale u Bočaru, koja će početi za 10 dana, što je, kako je naveo, važna vest za sve meštane.
Za veoma kratko vreme pripremili smo projekat, obezbedili sredstva i sproveli javnu nabavku. Građani Bočara imaju razloga da budu zadovoljni“, naveo je Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice b_210_98_16777215_00_images_Tijana_000_Mirovic2020b.jpgMihalj Njilaš rekao je da će resorni sekretarijat, zajedno sa opštinom Novi Bečej, organizovati različite sadržaje u okviru kompleksa Hertelendi.
U srcu Banata imamo adekvatno mesto na našu decu, koje će im od nove školske godine ponuditi različite sadržaje“, rekao je Njilaš.

Opština Novi Bečej finansiraće izgradnju parkinga i rekonstrukciju saobraćajnica u okviru kompleksa dvorca Hertelendi.
Bočaru ne preti gašenje, Bočar se razvija. Završetak ovog kompleksa je životno pitanje za ovo naselje i mi ćemo ga razvijati za dobrobit sve naše dece“, kazao je predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

Novi višenamenski kompleks će obuhvatiti različite sadržaje za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta, kako bi se stvorili uslovi za realizaciju programa edukacije, odmora i rekreacije, socijalizacije i boravka u prirodi.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

 

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković