webinfo

A+ A A-

Lek za novogodišnji mamurluk

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_1_00mamurluk.jpgKako da se izborite se sa najvećim prazničnim problemom - previše pića.

 

Kako se ne bi obrukali pred rodbinom, prijateljima, kolegama...i padali mrtvi pijani po podu u vreme novogodišnjih praznika, proslava, slava, Božića, evo par saveta kako da to izbegnete.

- Pre konzumiranja alkohola obavezno dobro jedite - hrana će da uspori rastvaranje alkohola. Posle zabave obavezno pojedite nešto za doručak jer će to vratiti nivo šećera na normalu a i bolje ćete se osećati.

- Ublažite dejstvo alkohola - pijte obavezno što više vode u toku noći čak i ako niste žedni. Ujutro izbegavajte kafu i čaj u velikim količinama jer kofein dodatno dehidrira organizam.

- Izbegavajte obojena pića - rum, viski i crveno vino jer sadrže kongenere, koji nastaju fermentacijom i daju tamnu boju piću, a izazivaju glavobolju i najteži mamurluk.

- Prespavajte mamurluk - leka protiv mamurluka nema pa je najbolje da prespavate što veći deo dana :)


izvor: novagodina.rs

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković