webinfo

A+ A A-

Novi Bečej prvi u Vojvodini po broju dobrovoljnih davalaca krvi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_Nagradjenidavaoci.jpgU subotu, 16. juna, u nekadašnjem omladinskom domu u novobečejskom Novom Selu, nagrađeni su najdosledniji davaoci krvi, odnosno oni koji su krv dali 10 ili 20 puta, odnosno 35 i 50 puta. Pohvaljeno je i dvoje davalaca za 100 i 75 davanja. A poseban kuriozitet je i da je opština Novi Bečej proglašena za prvu u Vojvodini, a treću u Srbiji po broju dobrovoljnih davalaca krvi.

 

Kako kaže Momir Dimitrijević, sekretar osnovne organizacije Crvenog krsta Novi Bečej, glavna motivacija davaocima krvi je humanost. “Mi možemo da se pohvalimo da u Novom Bečeju imamo čak četiri davaoca koji imaju preko sto davanja. Imamo i dvadeset davalaca koji su primili priznanja za 50 i više davanja. Opština Novi Bečej ima preko 1000 aktivnih davalaca krvi. Naši davaoci se odazivaju na redovnim akcijama, a ako je potrebno i na vanrednim” rekao je Dimitrijević. On je podsetio da je prva sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi 12. jula u Novom Bečeju, a 25. jula u Novom Miloševu. Istakao je i da je došlo do određenih pomeranja usled toga što se prikupljanje krvi više ne radi u saradnji sa zavodom iz Zrenjanina, već sa novosadskim zavodom za transfuziju.

Ilija Mandić, veteran dobrovoljnog davanja krvi sa 111 davanja, apelovao je na mlade da dođu u što većem broju i od azovu se pozivu humanosti. “Nama vreme ističe. Ja imam pravo još dve godine da dajem krv. Rudolf Horvat isto tako, još godinu dve, i mi ćemo prestati. Trebaju nam mladi, krvi uvek treba, nikad nije na pretek. To je jedino zlato koje nam treba u životu” rekao je Mandić.

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković