webinfo

A+ A A-

Novobečejci humani i na kraju godine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DavanjeKrviNB2018poslednje.JPGU sredu, 26. decembra, u fiskulturnoj sali osnovne škole “Miloje Čiplić” održana je vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi, poslednja akcija u ovoj godini.

 

Ovog puta, pozivu humanosti odazvalo se 40 naših sugrađana, šest je odbijeno iz medicinskih razloga, dok je krv dalo 34. Jedan davalac je krv dao prvi put. Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi predviđena je za 10. januar.

Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, rekla je ovom prilikom: “Dobili smo izveštaj Instituta za tranfuziju krvi Srbije po kojem smo četvrti u Vojvodini, prvi  smo u Banatu što se tiče procenta dobrovoljnih davalaca krvi u odnosu na broj stanovnika. Za prvih jedanaest meseci taj procenat u našoj opštini iznosi 3,72%, dakle, toliko stanovništva je dalo krv u odnosu na ukupan broj stanovnika”. Ona je iskoristila priliku i da se zahvali Mesnoj zajednici Novi Bečej na podršci Crvenom krstu. “Koristim priliku da se zahvalim i Mesnoj zajednici Novi Bečej koja je finansijski pomogla štampanje kalendara koje smo podelili danas dobrovoljnim davaocima krvi i na njima se mogu videti označene akcije davanja krvi u narednom periodu, tačnije plan akcija za sledeću godinu” rekla je Svirčev.

A, da Crveni krst privlači i mlade iz naše opštine potvrdila nam je Helena Hajdu, volonterka Crvenog krsta, koja je, govoreći o svojoj motivaciji da se bavi ovakvim radom, rekla: “Prvenstveno, osećam se ispunjeno kada dođem u Crveni krst. Zanimljive su mi akcije i davanja krvi i kada nas šalju na neke seminare. Poželela bih srećne praznike Novobečejcima i dobrovoljnim davaocima krvi i pozvala ljude da budu volonteri u Crvenom krstu, kao i da budu aktivni kao što su bili i prošlih godina

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković