webinfo

A+ A A-

Dom zdravlja dobio novi ultrazvuk i CTG aparat

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_DZultrazvuk.jpgU okviru mera podrške koje sprovodi Savet za populacionu politiku, a uz podršku Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku i demografiju i opštine Novi Bečej, obezbeđena su sredstva za nabavku novog aparata za ultrazvuk o čemu je naš portal već pisao. U sredu, 27. novembra, novi ultrazvučni aparat kao i novi CTG aparat stigli su u novobečejski Dom zdravlja.

 

Zvaničnoj primopredaji uređaja prisustvovao je i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je istakao da je opština obezbedila nedostajuća sredstva kako bi se nabavili savremeni aparati budući da su oni koji su do sada korišćeni stari i mnogo korišćeni. „Osoblje Doma zdravlja bi trebalo da da komentar kakav je ovo utrazvuk.  Mi smo se trudili da dodamo sva nedostajuća sredstva. Veći deo sredstava smo dobili od Ministarstva bez portfelja, ali je opština dodala ostatak sredstava kako bismo kupili najsavremeniji aparat, s obzirom na to da nam stari utrazvuk koji je iz 2002. godine izgleda kao šporet smederevac, a ne kao ultrazvuk. Tako nešto je otrpilike počeo i da radi. Zaista imam zadovoljstvo što sam danas ovde. Ovaj aparat ne pruža samo preglede već i mnogo veće preventivne mere. Drugi aparat koji smo kupili jeste CTG koji će, takođe, značiti budućim majkama i trudnicama, a kojim se vidi rad bebinog srca i kontrakcije“, rekao je Maksimović. On je rekao da je sledeća u planu nabavka novog stola za ginekološke preglede jer je ovaj koji se trenutno koristi stariji od pola veka.  Osim ovoga, on je najavio i dalja ulaganja u Dom zdravlja. Prema njegovim rečima, završava se projektna dokumentacija za rekonstrukciju ove ustanove, a javna nabavka bi trebalo da bude urađena krajem ove ili početkom naredne godine kako bi radovi mogli da počnu već s proleća.

I zaposleni u Domu zdravlja zadovoljni su novim aparatom za ultrazvuk, pa je, tako, dr Cvija Stupar ovom prilikom rekla: „Želimo da se zahvalimo predsedniku na dobroj volji za ovo do sada, ali i za ono što će uslediti u narednom periodu. Sa mogućnostima aparata ću se tek upoznati. Služiće u radu svakako i meni, a i pacijentkinjama će u svakom slučaju biti povoljnije i bolje“.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković