webinfo

A+ A A-

KAKO SAM SE REŠILA KAPI ZA NOS

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Prehladamanja.jpgNegde pre dve godine, otprilike baš u ovo vreme, počeli su moji problemi. Kako i zašto su počeli, još uvek ne znam, ali moj život nije više bio moguć bez kapi i sprejeva za nos. Da ne zvučim kao sa reklame, tek dovoljno je reći da se disati nije moglo, a najgore su bile noći.

 

Mislila sam: "Još samo danas i sutra će valjda biti bolje..". Ali nije bilo bolje, bilo je sve gore i gore. I tako skoro dve godine. Sve apotekarke su me znale, pa sam problem rešila tako što sam svaki put kupovala u drugoj apoteci, kojih, hvala Bogu, u mojoj varoši ima zadosta. Ipak, čak se i tadadešavalo da me neka "pronicljiva" farmaceutkinja još sa vrata priupita: "Jedne kapi za nos?!"
No, možda je najgore kada se nalazite na poslovnom sastanku i kada krišom, dok nema nikog, želite da stavite kapi u nos, jer ipak radni sto nije mesto za tako nešto, ali kako ćete pobogu razmišljati dok vam se nozdrve zapušavaju?! Taman nagnete glavu kada se začuje: "Dobar daaaan, prehlađeni ste opet??".

Sinusi čisti, nikakvog problema sa mojim nosićem nema, ali novčanik sve tanji i tanji jer se nedeljno potroše i do dve bočice ovih ukletih kapi. A kako da ih ne koristim? Bez njih mi disanja nema. Na usta da dišem?? Tek to ne mogu!

I tako, rešila sam ja da presečem sve veze sa kapima i počela da "guglam". Jedan forum, drugi, treći, i tako u hrpi saveta, ovakvih kapi, onakvih pomada, inhalatora i svega, jedna ženica je stidljivo, pa skoro neprimetno podelila svoje iskustvo. Ja je poslušala i evo, danas konačno mogu reći da kapi za nos nisam ušpricala u jednu nozdrvu već više od 7 nedelja, a u drugu oko 7 dana!!!

U čemu je caka? Pa za sve one koji imaju isti ili sličan problem, evo šta treba da urade.
Prvo treba izlečiti jednu nozdrvu. Dakle i na primer. U desnu nozdrvu nastavite da stavljate vaše kapi za nos, a u drugu ne. Ova u koju stavljate kapi će biti otpušena i moći ćete disati sasvim solidno, da ne kažem "normalno". Proces traje duže nego što sam mislila, jer je problem u otečenim sluznicama kojima je potrebno vreme da se oporave. Ipak, znaćete kada je došlo vreme da hrabro bacite kapi i prestajete da ih stavljate i u drugu nozdrvu. Mala pomoć nozdrvi u koju ne stavljate kapi jeste čist fiziološki rastvor koji možete stavljati čim osetite da vam se nos isušio.

Deluje šašavo, ali meni je pomoglo!!!

M.V.

  • sex shop
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković