webinfo

A+ A A-

JUDITA VASIĆ - NAJBOLJA UČITELJICA

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije_Palic.JPGUvod!?? Nema uvoda....

Svako ima "svoju najbolju učiteljicu", ali... naša je naša... a ovo je napisano iz naše duše za dušu nama najbolje učiteljice!

 

Deci je verovatno i svejedno, manje ili više. I ne znaju tačno šta ih čeka kada za manje od tri meseca budu zakoračili u 5. razred. Da se razumemo, ne čeka ih ništa strašno. Naprotiv! I opet da se razumemo, svi smo srećni i ponosni što su spremni na taj korak, što su "porasli", malo se i osamostaili, a dosta toga i naučili. Ipak, zašto smo onda, i tužni!?? 

A ko to "mi"? Pa, mi! Roditelji slavnog 4.c, OŠ "Zdravko Gložanski" u Bečeju! Zašto imamo knedlu u grlu?
Odgovor je jednostavan! Zato, što ne možemo lako da prebolimo rastanak sa učiteljicom! Možda ovo zvuči kao kliše izjava, ali to svakako nije. Ocene su zaključene, došao je zadnji dan škole, stoga nema potrebe za "ulagivanjem" (to kod naše učiteljice svakako nikad ne bi ni upalilo), već isključivo za "otvaranjem duše" i potpunom iskrenošću.
Zašto nam dakle teško pada rastanak? Svakako, nismo mi bili ti koji smo sedeli u klupama i provodili dane sa njom, (da jesmo, ovo bi bilo spretnije napisano) ali, zato oni koje najviše volimo, jesu.
A bili su uvek, od prvog dana prvog razreda u najpouzdanijim rukama. Da, složićemo se svi, učila ih je strogo i ocenjivala pravedno svemu što propisuje Ministarstvo. Radila i vežbala sa njima, vodila ih na razna takmičenja. Ali! Na njih je prenosila još nešto: deo sebe - "neobavezno životno gradivo"!
Na stranu što im je vezivala pertle - ako se baš koja jako zapetljala, popravljala frizurice - čisto zarad urednosti, oblačila im jakne - ipak su ti cibzari čudo, vodila na sladoled, pazila ih da se ne prehlade (nikada se ne bi moglo napisati sve na A4 format), ali, naučila ih je da se međusobno poštuju, druže i vole, da ne prave razlike, da jednostavno - budu dobri ljudi. I zato, gde god se 4.c pojavio, u igraonicama, na rođendanima, eksurzijama ili manifestacijama, svi bi govorili začuđeno: "Kakoooooo su ova deca tako fina i vaspitana!???"
I zato, sad kada pogledamo "famozni 4.c" - ima šta i da se vidi. Disciplina, red, ljubav i sloga - to je ono što nose i unose gde god da se pojave.
Svi su oni postali bolji, najbolji i najsrećniji, upravo zahvaljujući Juditi Vasić, najboljoj učiteljici, na celom svetu!
Hvala što je život posvetila ovom pozivu. Hvala joj na svim generacijama koje je izvela na put, prethodnim sadašnjim i budućim! Hvala joj na svemu!

Roditelji ponosnog odeljenja Judite Vasić - 4.c Zdravko Gložanski - Bečej!

 

  • sex shop
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković