Leto je idealno godišnje doba za uživanje u ukusnim ledenim poslasticama od čokolade, vanile, jagode i drugih omiljenih ukusa. Da li biste se odvažili da probate sladoled od ribe, slanine ili možda "vijagre"?

 

 

Riblji sladoled od mastila
Ne, to nije ledeni crni rižoto, već sladoled koji je napravljen uz dodatak maslina od sipe. Ovaj sladoled "stiže" iz Japana gde je veoma popularan.

Njam, njam, slaninasto!
Iz Amerike, naravno, stiže nešto masniji ukus koji nudi sasvim novo iskustvo u "sladolediranju". Ako volite slaninicu, možda vam se ovaj sladoled dopadne.

"Vijagra" sladoled
Ovaj sladoled neće vam mnogo pomoći u spavaćoj sobi, ali ne može da škodi, jer sadrži prirodne stimulanse - ginko, guaranu i zeleni apsint. "Stimulišući" sladoled možete da probate ako vas put navede u London, uz napomene da morate biti punoletni i da ne smete smazati više od jednog sladoleda dnevno.

Sladoled od jetre
Francuzi staju rame uz rame ostalim državama kada je reč o čudnim ukusima sladoleda. U oštru "konkurenciju" ulaze nudeći sladoled od jetre.

Ledene iznutrice
U mnogim zemljama pravi hit je sladoled od ovčijih iznutrica koje se čiste, melju i obrađuju radi daljeg formiranja u pravu letnju poslasticu. Kakav je ukus još uvek ne znamo, ali nismo baš sigurni da bismo uopšte želeli to da saznamo…

Majčino mleko je najbolja hrana
Hm… Da, majčino mleko je najzdravije za ishranu bebe, ali da li je idealno rešenje za ukus sladoleda? U Velikoj Britaniji smatraju da jeste i svima preporučuju ovu "zdravu poslasticu".

 

(MONDO)