Evo jedne ideja za dobru, a brzu večeru ili ručak, za četiri osobe.

Potrebno:

Kašika belog vinskog sirćeta
8 jaja
Dve kašike pesto sosa (može kupovnog)
Kašika jogurta
4 integralne zemičke
4-8 šnita praške šunke
1/4 šolje iseckanih pečenih paprika
So i biber po ukusu

Priprema:

Prokuvajte u tiganju vodu, da bude duboka oko 6 cm. Smanjite vatru tako da jedva malo struji, pa dodajte sirće. Iz dva puta, ispoširajte jaja u vodi sa sirćetom. Belanca se stvrdnu za oko 3 do 5 minuta. Izvadite jaja na tanjir, koristeći kuvarsku kašiku sa rupama.

Izmešajte pesto i jogurt u činijici, da se lepo sjedine. Istostirajte prepolovljene zemičke, tako da budu rumene i reš.

Po zemičkama rasporedite šunku, paprike, jaja. Pospite solju i biberom, pa prelijte mešavinom pesta i jogurta. Poklopite zemičke i servirajte.

Prijatno.