Niko od nas ne voli da zatekne pokvarene namirnice u frižideru.

 

Ukoliko želite da vaše voće i povrće bude sveže, važno je da ga pravilno rasporedite.

Međutim, mnogi drugi sitni trikovi takođe mogu pomoći u očuvanju svežine namirnica.

Da bi banane duže očuvale svežinu,nemojte ih držati u "buketu" u kojem ste ih kupili, već ih razdvojte jednu od druge. Na taj način se usporava proces njihovog zrenja, što znači da - ako su pomalo zelene kad ih kupite, možete ih ostaviti dan-dva pa tek onda razdvojiti.

Ukoliko želite da beli i crni luk održe svežinu, nemojte ih čuvati u najlonskim kesama niti u frižideru. Idealno bi bilo da stoje u papirnim kesama, a najbolje je da čak i na njima probušite rupice kako bi oko glavica luka cirkulisao vazduh.

Da bi zelena salata ostala što duže sveža, najbolje je da je držite u frižideru i to u posudi s poklopcem, ali i da je zaštitite od vlage koja će se s njegove donje strane skupljati.

Zato je najbolje da preko salate stavite papirni ubrus i da ga menjate kad se potpuno skvasi.


izvor: novimagazin.rs