Prvog dana decembra, predsednik Skupštine opštine Bečej, Kiš Igor, je povodom 100 dana vlasti održao konferenciju za novinare, što je prema njegovim rečima običaj u modernoj demokratiji.

 

Igor Kiš je podsetio da Skupštinu čine 36 odbornika, te da su na poslednjim izborima mandati raspoređeni tako da SNS ima 20 odbornika, SVM 11, po dva imaju SPS i POKS i jednog Vojvođanski front.
"Jednu odborničku grupu čine SNS, drugu odborničku grupu činimo mi, odnosno SVM, a POKS i Vojvođanski front su zajedno formirali odborničku grupu. SPS nastupa samostalno. Za ovih sto dana održano je 5 sednica lokalnog parlamenta, kroz koji je prošlo 112 akata. Tempo nam je dobar i verovatno ćemo do kraja godine imati još 2 sednice".

Predsednik SO Bečej je istakao i da se sprema budžet za narednu godinu.
"Moramo biti obazrivi. Biće to jedan optimističan budžet sa realnim brojkama, jer kao što vidimo pandemija se odražava na privredu i tako i na sam budžet".

Na konferenciji povodom 100 dana vlasti, nije bio prisutan zamenik predsednika Skupštine opštine, Nenad Tomašević, kao ni predsednik opštine Dragan Tošić, koji je pre desetak dana bio pozitivan na korona virus.
"Ja sam hteo da se obratim i predstavim rad skupštinskog tela, a svako može posle da sazove konferenciju i objavi rezultate ili planove", odgovorio je Igor Kiš na konstataciju novinara portala Webinfo da se možda moglo sačekati, kao što je to bio slučaj 2012. godine, kada se konferencija povodom 100 dana vlasti održala 136. dana.

Budući da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nedavno saopštilo da je prisustvo Kovida-19 potvrđeno i u Gerontološkom centru u Bečeju, Igor Kiš, inače član Kriznog opštinskog štaba otkrio je da su svi koji su zaraženi dobrog zdravstvenog stanja i da nemaju komplikacija koje izaziva virus korona.
"Rađeno je PCR testiranje i tada je sasvim slučajno otkriveno prisustvo virusa. Korisnici za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa i koji su pozitivni na PCR testu, smešteni su u izolaciju."
Brojeve niko ne spominje, ni Krizni štab opštine Bečej, ni Gerontološki centar, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svakodnevno objavljuje zbiran broj zaraženih za sve navedene ustanove na teritoriji cele Srbije.

Predsednik Skupštine opštine Bečej, Igor Kiš je takođe rekao da je u pripremi veliki projekat u Bačkom Petrovom Selu, ivestitora iz Mađarske, ali da će o tome detaljnije govoriti u danima koji su pred nama.

 

Podsećamo, konstitutivna sednica SO Bečej, održana je 21. avgusta, a na njoj je Dragan Tošić ponovo izabran za predsednika. Za predsednika Skupštine izabran je Igor Kiš, a za njegovog zamenika imenovan je Nenad Tomašević.
Žolt Lovaši Latinčić je novi sekretar skupštine opštine Bečej, a zamenik je Irina Korenoj Vračarić. Svetlana Vuletić dosadašnja članica opštinskog veća je zamenica predsednika opštine.


NAJPOPULARNIJE BEČEJ

Bečej: Odeljenje fizikalne…

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitaci...

januar 11, 2021

Italiko upošljava 4 lica

Italiko upošljava 4 lica. ...

januar 11, 2021

Pčelari prijavili Lidl tr…

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS...

januar 12, 2021

Novi Bečej: Zaključno sa …

Novi Bečej: Zaključno sa 18. januarom - 1...

januar 18, 2021

Novi Bečej: Regresiranje …

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji dan...

januar 18, 2021

Prijavite se za dobijanje s…

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” ...

januar 04, 2021

Bečej: Zaključno sa 4. ja…

Bečej: Zaključno sa 4. januarom - 270 akt...

januar 04, 2021

Bečej: U sredu akcija dobr…

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u O...

januar 04, 2021

NAJNOVIJE

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji danas je, posle ...

Novi Bečej: Zaključno sa 18. januarom - 168 aktivnih s...

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je ...

Italiko upošljava 4 lica. ...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

NAJČITANIJE

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

Italiko upošljava 4 lica. ...

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je ...

Novi Bečej: Zaključno sa 18. januarom - 168 aktivnih s...

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji danas je, posle ...

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” pozvali su sv...

FLICKR