SUBNORBC2021Iz SUBNOR-a Bečej pozivaju sve borce i simpatizere da se prijave i pristupe organizaciji i otkrivaju svoje planove i aktivnosti za naredni period.

Milun Čokorović, član odbora SUBNOR-a Bečej pozvao je sve borce i simpatizere da se prijave i popune pristupnice.
"Naše prostorije su u Zmaj Jovinoj ulici, broj 106 i biće otvorene tri dana u nedelji. Ponedeljkom i petkom od 10 do 12 časova i sredom od 18 do 20 sati."

Kako je istakla Jelena Češljević, predstavnica SUBNOR-a Bečej, to je od izuzetne važnosti zbog dokazivanja reprezentativnosti same organizacije, koja će u narednom periodu realizovati jedan interesantan lokalni projekat.
"Opština Bečej je podržala projekat našeg udruženja, koji ima za cilj da informiše mlade, ne samo o Prvom i Drugom svetskom ratu, već i novijim ratovima koji su se dešavali na prostorima bivše SFRJ i naravno, o NATO agresiji iz 1999. godine. Projekat je predvideo tribine, literarne konkurse i aktivnosti koje će biti okrenute ka tome. Kruna svega bila bi na svečanoj akademiji povodom Dana oslobođenja".

Dane Mandić, član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport, turizam i odnose s javnošću je podsetio na period kada se jedan od najbitnijih datuma u istoriji Bečeja nije ni obeležavao.
"Nekom suludom odlukom, predstavnika lokalne samouprave i nečijim igranjem istorijom, mi smo imali posustajanje u obeležavanju 8. oktobra, Dana oslobođenja Bečeja. Od 2012. godine, mi smo to obnovili i ponosni smo što smo sve to uspeli zajedno da iznesemo sa SUBNOR-om", istakao je Mandić i takođe dodao da je od predviđenih pet bisti, koji nose imena najvažnijih ljudi, koji su dali život za oslobođenje Bečeja, uspešno obnovljeno četiri.
"Ti radovi su iznosili oko 770 hiljada dinara, od strane Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, dok je opština Bečej izdvojila negde oko 120 hiljada dinara. Druga faza podrazumeva bistu Zdravka Gložanskog. Takođe, od pomenutog Zavoda, dobijena je saglasnost da se krajem ove godine ili na proleće iduće godine, uredi, obnovi i rekonsturiše spomen obeležje Zid smrti, gde su bečejski rodoljubi dali svoje živote za slobodu Bečeja."

Mandić je dodao i da će opština razmotriti sve ono što je u njenoj ingerenciji, kako bi se sa ustanovama i preduzećima čiji su osnivačm iznašle određene olakšice za borce u ratovima, poput besplatnog parkinga ili manjih računa za komunalije.


NAJPOPULARNIJE BEČEJ

U sredu i četvrtak bez str…

U sredu i četvrtak bez struje delovi Boča...

maj 16, 2022

Program „EcoBike-Net” p…

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj ...

maj 17, 2022

U četvrtak i petak, 19. i …

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez str...

maj 17, 2022

Sledeće nedelje, Majske ig…

Najstariji festival scenskog stvaralaštva ...

maj 11, 2022

Bečej: Vozio bicikl sa vi…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 17, 2022

Posao za referenta finansij…

Posao za referenta finansija. ...

maj 11, 2022

Neprijatni mirisi dopiru sa…

Pojedini Novobečejci, oni bliži Ljutovu, ...

maj 17, 2022

Posao za dva recepcionera

Posao za dva recepcionera. ...

maj 11, 2022

NAJNOVIJE

Posao za dva radnika u Italiku. ...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

NAJČITANIJE

U sredu i četvrtak bez struje delovi Bočara i Novog Mi...

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj prekograničn...

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez struje delovi Be...

Najstariji festival scenskog stvaralaštva dece i mladih...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za referenta finansija. ...

FLICKR