Stara godina polako odlazi, odnoseći sa sobom sve probleme i veselja, ugodna i neugodna iznenađenja, uspehe i povremene poraze. Umesto nje, na pragu je već nova godina od koje – s punim pravom - očekujemo puno. Takva su to već vremena: kao da okrećemo novi list i veselimo se onome što nas tek čeka.

 

A kad već očekujemo toliko od nove, ne bi li bilo lepo da ju i započnemo u velikom stilu? Donosimo vam nekoliko ideja za lepi početak i doček Nove godine, u velikom društvu ili barem u dvoje. Ma može vam biti lepo čak i ako budete sami, samo ako se iskreno potrudite!

 

Romantično putovanje s dočekom Nove godine

Najprirodniji i najromantičniji doček svakako će biti na nekom novom mestu, tamo gdje nikada prije niste bili. Sve naše turističke agencije oglašavaju organizirani doček Nove godine u zemlji ili inostranstvi, i to po sasvim prihvatljivim cenama.

Odaberite doček u jednom od naših lepih gradova! Želite putovati malo dalje? Onda birajte između evropskih metropola, jer Budimpešta je lepa i nije daleko, zlatni Prag je predivan iako je malo dalje, a Pariz… Pa, do Pariza ćete se zaista naputovati, ali nema veze: ipak je to grad ljubavi i romantike!

Naravno, ako vas je pritisla famozna recesija, zaboravite na putovanja: čitajte dalje i videćete da i doček Nove godine kod kuće može biti itekako lep i romantičan!

 


Doček Nove godine kod kuće

Ako i vi mislite da je kući najlepše – a ta stara izreka nije nastala bez razloga – tada se pripremite da što veselije dočekate Novu godinu kod kuće. Uvek možete pozvati prijatelje, ili ćete ipak odlučiti da samo vas dvoje dočekate ponoć i zaželite jedno drugom sretnu novu.

Ali evo važne napomene: čak i ako se odlučite da doček Nove godine bude samo za vas dvoje, svejedno se potrudite i napravite to veče posebnim! Ma znam da vam je udobnije u staroj trenerci, da uživate zavaljeni pred televizorom i da volite udobnost, ali tako možete provesti svaku od preostalih 364 večeri u godini. Ova neka bude drugačija!

Obucite se lepo, postavite svečano sto, odaberite neklasičan meni. Pustite veselu muziku (pa makar i s televizije) i ne povlačite se celo veče po kauču: zaplešite malo! Prisetite se neke društvene igre i zabavite se malo, jer ako budete samo sedeli, prespavaćete odbrojavanje zadnjih trenutaka stare godine. I naravno, pripremite šampanjac i otvorite ga u ponoć!

 

Dočekajte Novu godinu - u sebi

Najvažniji od svih saveta je onaj da Novu godinu shvatite kao novi početak, i da je kao takvu prihvatite duboko i iskreno u sebi. Svima nama je potrebno da u nekom trenutku podvučemo crtu i vidimo gde smo stigli; a onda, uz novu energiju i samopouzdanje, krenemo dalje.

Kako god dočekivali Novu godinu, pre svega je spremno dočekajte u svom srcu. Donesite barem jednu važnu novogodišnju odluku ("prestaću pušiti" ili "gledaću pozitivnije na stvari oko sebe"), i dajte sve od sebe da tu odluku sprovedete u delo.

A kad se u ponoć poklope kazaljke, zaželite sve najbolje osobama koje volite, i naravno sebi. Iskreno verujte u svoje želje, pa čak i ako do sada stvari nisu išle glatko. Nada i optimizam su vrlo snažne sile – dajte im priliku i mogli biste se prijatno iznenaditi!


izvor: sretneveze.com


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Bečejpromet: Posao za 4 radnika u proizvodnji ...

Posao za 41 radnika u Kostel Automotiv DOO. ...

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju građane da će u ...

NAJČITANIJE

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

FLICKR