Tatjana Matic NBMinistarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je u četvrtak, 25. novembra Novi Bečej i tom prilikom se sastala sa predsednikom opštine, Sašom Maksimovićem i njegovim saradnicima, koji su joj prezentovali aktuelne i buduće projekte razvoja turizma ovog kraja.

Opširnije u video prilogu.

 

Kako je istakla ministarka Tatjana Matić, cilj posete Novom Bečeju bio je da se zajedno sa čelnicima opštine definišu prioritetni projekti razvoja turizma novobečejske opštine.
"Smatramo da je Novi Bečej vrlo karakteristična opština, okružena izuzetnim rezervatom prirode i rekom Tisom, a poseduje i dve marine, "Gradište" i "Gradsku Marinu". Ova opština je takođe mesto brojnih kulturno-istorijskih spomenika, crkava i ima ogroman potencijal za turistički razvoj”.

Ministarka Matić je dodala i da resorno Ministarstvo za turizam u narednoj godini pokreće velike projekte za razvoj nautičkog turizma i da su upravo reka Tisa i mogućnosti za unapređenje marina i nautičkog turizma ove opštine, bile u fokusu današnje posete.
"Za nas je najvažnije da se u narednom periodu projekti koji budu definisani kao prioritetni i implementiraju. Sigurna sam da smo na današnjem sastanku sa predsednikom opštine i direktorom Turističke organizacije Novog Bečeja uspeli to da dogovorimo i da će se opština Novi Bečej pridružiti i doprineti celokupnom razvoju turizma u Srbiji”, zaključila je Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma Novog Bečeja za period od 2015. do 2021. godine ukupno opredelilo 12.600.000 dinara, dok je za infrastrukturne projekte izdvojeno 7.000.000 dinara.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović je otkrio da je mnogo ideja i projekata, kao i  da očekuje podršku resornog ministarstva.
"Novi Bečej ima šta da pokaže ima mnogo mogućnosti mi smo pokušali deo da prezentujemo danas, što znači da ćemo već naredne godine konkurisati kod Ministarstva turizma. Konsultovali smo se šta je to što je prihvatljivo za Ministarstvo turizma da sufinansira u opštini Novi Bečej i zaista očekujemo veliku podršku od ministarstva turizma, a nadamo se da se ministarka uverila u mogućnosti i kapacitete Novog Bečeja", rekao je Maksimović ovom prilikom.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je tokom svog boravka u Novom Bečeju obišla Žitni magacin, jednu od najstarijih građevina u Novom Bečeju, marinu "Gradište", zatim "Staru Vranjevačku opštinu" i Spomen-muzej "Glavaševu kuću".


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej: Javni konkurs …

Raspisan je Javni konkurs za učešće priv...

maj 16, 2022

Bečej: U subotu Sajam spor…

Sajam sportova će biti održan u Gimnaziji...

maj 16, 2022

U sredu i četvrtak bez str…

U sredu i četvrtak bez struje delovi Boča...

maj 16, 2022

Program „EcoBike-Net” p…

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj ...

maj 17, 2022

U četvrtak i petak, 19. i …

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez str...

maj 17, 2022

Sledeće nedelje, Majske ig…

Najstariji festival scenskog stvaralaštva ...

maj 11, 2022

Bečej: Vozio bicikl sa vi…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 17, 2022

Posao za referenta finansij…

Posao za referenta finansija. ...

maj 11, 2022

NAJNOVIJE

Posao za dva radnika u Italiku. ...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

NAJČITANIJE

Raspisan je Javni konkurs za učešće privrednih subjek...

Sajam sportova će biti održan u Gimnaziji u subotu 21...

U sredu i četvrtak bez struje delovi Bočara i Novog Mi...

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj prekograničn...

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez struje delovi Be...

Najstariji festival scenskog stvaralaštva dece i mladih...

FLICKR