I ove godine, u novobečejskom Domu kulture, svečanom akademijom obeležen je Savindan, 27. januar, školska slava.

U ovogodišnjem programu učestvovali su učenici obe novobečejske osnovne škole, svetosavsku besedu držala je Anita Bojić Perkin, a Svetosavska povelja dodeljena je Nadici Blažin, strukovnom vaspitaču dece predškolskog uzrasta.

Nadica Blažin koja ove godine izvodi svoju petnaestu generaciju dece istakla je da joj ovo priznanje veoma značajno: „Nije mi ovo prvo priznanje ili povelja, ali mi je u ovoj godini veoma značajna jer se tu iskristalisalo ceo moj radni vek i zahvaljujem deci, onim prethodnim generacijama koje su doprinele da ja toliko napredujem i da dam maksimalno od sebe, a zahvaljujući njima i njihovim roditeljima“. Kao pravi „recept“ za uspeh ona je istakla rad, trud i ljubav prema poslu koji su je vodili kroz celu karijeru.

Anita Bojić Perkin u svojoj besedi podsetila je mnogobrojnu publiku na univerzalne poruke i vrednosti koje se vezuju uz lik i delo Svetog Save. „Ove godine je meni pripala čast da održim besedu o Svetom Savi i tom prilikom sam želela da istaknem sve univerzalne vrednosti i vrline koje u njegovom učenju možemo prepoznati. Poruka mladima je, pre svega, da budu radoznali, da čitaju knjige, da prate puteve nauke i znanja, ali da nikada ne zaborave da budu ljudi, da budu dobri i da razumevaju jedni druge i da traže dobro jedni u drugima“, rekla je Bojić Perkin.  

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, ukazao je na to da je ove godine značajna saradnja dve osnovne škole na zajedničkoj realizaciji akademije i rekao: „Ideja je da sledeće godine Svetosavska akademija, kako bismo obuhvatili što više dece, iako je i sada bilo prepuno gledalište, bude u toku radnog dana, kako bi sva deca mogla da dođu. Ono što mi je pomalo krivo, još uvek se nisu sve škole ujedinile. No, ono što je velika razlika u odnosu na prethodne akademije jeste da su osnovne škole „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“ konačno zajedno proslavile Svetog Savu, a ne pojedinačnim priredbama koje i koštaju, a zaista nema ni potrebe za tim. Sveti Sava je veliki praznik za Srbe i treba da ga slavimo svi zajedno i jedinstveni“. Maksimović je istakao i to da je ideja da u budućnosti sve škole zajednički organizuju i realizuju svetosavsku akademiju u istinskom duhu jedinstva i sabornosti.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bačko Gradište: Vozio aut…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 19, 2022

Konkurs za 3. Reviju kratko…

U okviru festivala „Bečej noću”, koji...

maj 16, 2022

BUM Bečej: Počele edukaci…

U najmanjem selu bečejske opštine – Pol...

maj 23, 2022

U sredu, 18. maja, akcija d…

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi od...

maj 16, 2022

Posao za dva radnika u Ital…

Posao za dva radnika u Italiku. ...

maj 23, 2022

U utorak i sredu, 17. i 18…

U utorak i sredu, 17. i 18. maja, bez struj...

maj 16, 2022

Posao za dva bravara u PIK-…

Posao za dva bravara u PIK-u Bečej. ...

maj 16, 2022

Posao za 20 radnika u hotel…

Posao za 20 radnika u hotelu Experience u B...

maj 16, 2022

NAJNOVIJE

Posao za dva radnika u Italiku. ...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

NAJČITANIJE

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

U okviru festivala „Bečej noću”, koji se organizuj...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u ...

Posao za dva radnika u Italiku. ...

U utorak i sredu, 17. i 18. maja, bez struje delovi Beč...

FLICKR