U sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, u sredu, 22. januara, odigrana je druga od dve prijateljske utakmice futsal reprezentacija uzrasta do devetnaest godina Srbije i Španije. Ekipe su se sastale dan ranije u Zrenjaninu kada je Španija dobila Srbiju rezultatom 4:5, dok je rezultat u Novom Bečeju bio 3:3.
 
Mlade futsalere bodrile su pune tribine u sportskoj hali, a utakmicom su zadovoljni predstavnici oba tima. Tako je Vladimir Jovanović, selektor naše mlade futsal reprezentacije, rekao ovom prilikom: „Ovo je bila veoma dobra škola za nas i našu reprezentaciju, kao i za stručni štab. Dve potpuno različite utakmice juče i danas. Juče smo imali više od igre, mnogo je lepše izgledalo i na terenu, dok smo imali snage i koncentracije išlo je kako treba. Primili smo neke, mogu da kažem, pomalo glupe golove, ali nadam se da su momci shvatili pouku. Teško je igrati u dva dana sve utakmice protiv ovakve reprezentacije“. Sa druge strane, selektor Španaca koji su aktuelni evropski prvaci, Albert Kaniljas Alavez,  istakao je da ima velike planove za svoje momke: „Ovi susreti su nam bili bitni kao kontrola njihovog kvaliteta, ali i kao prilika da se ova ekipa dobro uigra. Srbija, takođe, ima dobru ekipu i siguran sam da će još više napredovati u narednom periodu i da će se naći na sledećem prvenstvu Evrope“. 
 
Igor Gačić, menadžer futsal selekcija Fudbalskog saveza Srbije, podsetio je da je ovo drugi put da su reprezentativci u futsalu u Novom Bečeju posle ženske selekcije koja je u Novom Bečeju igrala sa Slovačkom i dodao da očekuje da se saradnja nastavi i u budućnosti. „Prijateljske utakmice nam mnogo znače, a, uskoro nas u Nišu očekuje i najvažniji turnir futsala. To je kvalifikativni turnir za svetsko prvenstvo na kome će nam doći seniorska selekcija Španije, selekcija Ukrajine i Francuske, tako da nas očekuje spektakl početkom februara“, zaključio je Gačić.
 
Zadovoljan susretom je i Ranko Janjić, direktor sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“, koji je ovom prilikom rekao: „Jako je teško pratiti ove reprezentacije i izlaziti u susret, ali, ono što smo počeli prošle godine sa ženskim selekcijama ponavlja se sa muškim gde smo lestvicu podigli na mnogo viši nivo nego što je to bilo prošle godine. U periodima koji su ispred nas ozbiljno računaju na Novi Bečej kada su ove aktivnosti u pitanju, a mi to, sigurno, jesmo zaslužili našom požrtvovanošću i publikom jer bez publike ne bismo sigurno ovakve mogli da realizujemo“ 
 

NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

16. sednica SO Novi Bečej

Odbornici Skupštine opštine Novi Bečej u...

maj 11, 2022

Posao za 3 točioca goriva …

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ ...

maj 17, 2022

Akcija sakupljanja starih f…

Počev od 1. maja, privrednici su imali oba...

maj 12, 2022

Bačko Gradište: Vozio aut…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 19, 2022

Konkurs za 3. Reviju kratko…

U okviru festivala „Bečej noću”, koji...

maj 16, 2022

BUM Bečej: Počele edukaci…

U najmanjem selu bečejske opštine – Pol...

maj 23, 2022

U sredu, 18. maja, akcija d…

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi od...

maj 16, 2022

Posao za dva radnika u Ital…

Posao za dva radnika u Italiku. ...

maj 23, 2022

NAJNOVIJE

Posao za dva radnika u Italiku. ...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

NAJČITANIJE

Odbornici Skupštine opštine Novi Bečej usvojili su na...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Počev od 1. maja, privrednici su imali obavezu da pređ...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

U okviru festivala „Bečej noću”, koji se organizuj...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

FLICKR