U petak, 20. decembra, u sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, proglašeni su najbolji sportisti u 2019. godini.

 

Ovom prilikom nagrađeni su najbolji sportisti i najbolje sportistkinje u svim uzrastnim kategorijama, dodeljena su priznanja u oblasti radničkog sporta, nagrađen je najbolji sportski kolektiv, a ceo program upotpunili su nastupi KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana i KUD „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa.

Govoreći o nagrađivanju i nagrađenima, Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej, rekao je: „Tradicionalno, svake godine, Sportski savez opštine Novi Bečej sumira rezultate svih sportista u opštini Novi Bečej i nagrađuje najuspešnije. Ove godine, imamo rekordan broj nagrada, trideset i dve, u velikoj konkurenciji. Dodeljeno je šesnaest priznanja mladim sportistima, nagrađen je najperspektivniji sportista, najbolji kadet, kadetkinja, junior, juniorka, senior, seniorka i pionir i pionirka. Dodelili smo i plakete za uspešnu Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine Ranku Janjiću i Vukosavi Velisavljev“. On je dodao i da se nada da će naredne godine biti još više nagrađenih sportista i još jača konkurencija. „Sportski savez kao krovna organizacija trudi se da zadovolji sve sportove, kako kolektivne, tako i individualne. Gledamo da svakome izađemo u susret, da stigne na svako takmičenje, međunarodno ili republičko, da se odazove u što većem broju i time želimo da pospešimo razvoj sporta u opštini Novi Bečej i da privolimo decu da se bave sportom što i daje rezultate“, zaključio je Vučetić.

Među velikim brojem nagrađenih sportista i sportistkinja ove godine, titule najboljih seniora, a samim tim i najboljih među najboljima, poneli su Jovana Dragić iz karate kluba „Sen Pai“ i Jovan Ristić iz rukometnog kluba „Jedinstvo“.

Jovana Dragić istakla je da joj ovakva priznanja mnogo znače i predtavljaju podstrek za dalji rad i usavršavanje: „Veoma je lep osećaj i to me samo podstiče da radim dalje na sebi. Ovo mi je bila jedna od najuspešnijih sezona do sada. Jeste da sam malo popustila na evropskom prvenstvu, ali sam se vratila na svetskom. Ovo je samo šlag na torti gde mi, sportisti, shvatimo šta smo postigli tokom godine i da je to jedan veliki uspeh za nas, naše trenere, roditelje i sve ostale“. Među planovima za narednu godinu ona je izdvojila Evropsko prvenstvu u Banja Luci u aprilu i Svetsko prvenstvo u Nemačkoj u oktobru.

Govoreći o nagradi, Jovan Ristić je naglasio da je veoma zadovoljan što je proglašen sportistom godine. On se osvrnuo i na minulu godinu i uspehe rukometaša: „Zadovoljni smo. U Super B ligi smo završili na sedmom mestu, a igrali smo finale Kupa pre neki dan protiv „Proletera“ iz Zrenjanina gde smo, nesrećom, izgubili sa jedan razlike, ali smo, generalno, zadovoljni sezonom koja je iza nas“. Ristić koji je više puta bio igrač utakmice dodao je da mu ovo priznanje više znači budući da je igrač utakmice promenljiva stvar koja je, u suštini, uvek plod rada celog kolektiva, dok je ovo priznanje lični podstrek. Upitan za planove i očekivanja u narednoj godini, one je rekao da će biti zadovoljan i ako naredna godina bude jednako dobra i uspešna kao ova.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Mileševo: Izgrađen pomoć…

Kako saopštavaju iz opštine Bečej, u nas...

jul 30, 2020

BEČEJ: JOŠ TROJE POZITIVN…

Štab za vanredne situacije opštine Bečej...

jul 30, 2020

Posao za 5 vodoinstalatera…

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovod...

jul 31, 2020

Bečejprometu potrebna dva …

Bečejprometu d.o.o potrebna dva radnika u ...

avgust 03, 2020

Rekonstruisan most na Staro…

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ...

avgust 03, 2020

U četvrtak, 6. avgusta, be…

U četvrtak 6. avgusta, zbog radova na elek...

avgust 03, 2020

Bečej: 6 lica pozitivno na…

Štab za vanredne situacije opštine Bečej...

avgust 03, 2020

Novi Bečej: Uručene novč…

I ove godine, opština Novi Bečej nagradil...

jul 28, 2020

NAJNOVIJE

Iz bečejskog Doma zdravlja obaveštavaju da će od petk...

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca, realizovaće ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

NAJČITANIJE

Kako saopštavaju iz opštine Bečej, u naseljenom mestu...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovoda ...

Bečejprometu d.o.o potrebna dva radnika u proizvodnji, ...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

U četvrtak 6. avgusta, zbog radova na elektrodistributi...

FLICKR