U četvrtak, 5. decembra, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, posetio je Novo Miloševo i obišao završne radove na postavljanju automatske rešetke na glavnoj crpnoj stanici. Postavljanjem ove rešetke trebalo bi da se omogući bolji i lakši rad pumpi koje odvode otpadne vode iz fekalne i atmosferske kanalizacije. Vrednost ovog projekta je nekih 5.5 miliona dinara, a najveći deo sredstava obezbedio je Pokrajinski sekretarijat u iznosu od 3.360.000 dinara.  

 

Govoreći u Novom Miloševu, sekretar Radojević je rekao: „Značajni problemi su postojali zbog čestih kvarova, dolazilo je do zagušenja celog sistema i bilo je neophodno uložiti dodatna sredstva u najsavremeniju automatsku rešetku koja sada, praktično, odvaja sav čvrsti otpad i zagušenje svodi na minimum. Ovo je od izuzetnog značaja za sve stanovnike Novog Miloševa koje je u potpunosti pokriveno kanalizacijom i zato je bitno da ova crpna stanica bude u kotninuitetu u punoj funkciji“. On je ovom prilikom pohvalio kvalitet projekta kojim je lokalna samouprava konkurisala kod njegovog sekretarijata. Takođe, on je istakao i da bez obzira na relativno malu vrednost projekta, za pokrajinski sekretarijat ne postoje mala mesta i mali problemi, već se oni rešavaju ravnomerno širom Vojvodine.

Da je postavljanjem ove rešetke rešen značajan problem, saglasan je i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je kazao: „Ovo jeste značajan projekat. Ne finansijski, ali tehnički je mnogo značajniji nego što ljudi i misle. Mnogo manje problema će imati sa zapušenjem kanalizacije, sa regulacijom. Vrednost projekta nije samo tih pet miliona, nego je i naše komunalno preduzeće učestvovalo sa dodatnih pet stotina hiljada dinara. Pripremili smo projektnu dokumentaciju za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u naseljenom mestu Novi Bečej koji je, za razliku od Novog Miloševa, pokriven kanalizacijom samo nekih pedeset procenata. Dakle, zadatak je da u naredne četiri godine i Novi Bečej bude stoprocentno pokriven. Paralelno sa tim se radi projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda, a da bi on bio u punoj funkciji, kanalizacija mora pokriti celo mesto“. On je dodao i da je lokalna samouprava svesna toga da kanalizaciona mreža u Kumanu i Bočaru ne postoji, te da će se potruditi da se pronađu sredstva da se počne za izgradnjom kanalizacije i u tim mestima.

Kako je objasnio Predrag Ivković, građevinski inženjer, na glavnoj crpnoj stanici postavljena je automatska rešetka nemačke proizvodnje koja štiti pumpe propuštajući samo vodu i sitne otpatke dok sitne zadržava, izdvaja, iznosi posebnim sistemom na površinu i pakuje u vreće koje se, potom, odnose na deponiju.  


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR