U sredu, 4. decembra, Vladimi Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je osnovnu školu „Stančić Milan Uča“ u Kumanu gde je sa direktorkom te ustanove, Marijom Stančić, potpisao ugovor vredan 600.000 dinara čiji predmet je nabavka sportskih rekvizita za sportski teren u dvorištu škole, kao i sportske opreme za fiskulturnu salu ove škole.

 

Ovom prilikom on je obišao fiskulturnu salu i dvorište škole i upoznao se sa radom ove škole, ali i problemima sa kojima se škola suočava. „Danas sam lično obišao školu zajedno sa predsednikom opštine gde nam je direktorica predočila sve ono što oni rade i koje su potrebe vezane za sport i nastavu fizičkog vaspitanja. Obišli smo i fiskulturnu salu, sportske terene i, naravno, uručili ugovor kojim će škola opremiti fiskulturnu salu i sve otvorene terene“, rekao je Batez u Kumanu.

Zadovoljna podrškom Sekretarijata je i direktorka škole, Marija Stančić, koja je objasnila koji su sledeći koraci u realizaciji projekta na osnovu kog su dobijena sredstva: „Sledi raspisivanje javne nabavke male vrednosti, odabir najboljeg ponuđača, a, nakon toga, pristupićemo i finalnom delu, odnosno, kupovini sportske opreme i rekvizita. Značaj je višestruk, ja to uvek naglašavam, prvenstveno za podizanje kvaliteta časova fizičke kulture, a nakon toga i podizanja kvaliteta vannastavnih i vanškolskih aktivnosti

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da je lokalna samouprava prepoznala problem oronulosti fiskulturne sale u kumanačkoj osnovnoj školi i najavio rekonstrukciju, ali i proširenje: „Završava se polako i projektno-tehnička dokumentacija sa sve hidrantskim vodom i energetskom efikasnošću škole što današnje zakonodavstvo predviđa da sve mora da bude završeno, tako da se u 2020. godini može očekivati da opština iznađe mogućnosti i sredstva, da li zajedno sa pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu ili sa upravom za kapitalna ulaganja, za početak rekonstrukcije fiskulturne sale. Dakle, radi se o proširenju sale i rekonstrukciji ne samo parketa, nego kompletne sale po najasavremenijim standardima“.

Rekonstrukcijom fiskulturne sale ona će biti proširena i dobiti i tribine koje će primati dve stotine gledalaca čime će se omogućiti da se ona koristi za različite aktivnosti od značaja za celo naseljeno mesto Kumane.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR