Nama koji radimo kao tim koji stvara i održava portal Webinfo uvek je izuzetno zadovoljstvo kada možemo da se pohvalimo našim čitaocima uspešnom saradnjom. Ovoga puta, ruku saradnje prema nama pružio je portal www.novibechej.com i više nam je nego drago da možemo da kažemo da smo tu ruku i prihvatili.

    Sajt "novibechej.com" svojevrsni zbornik znanja i podataka vezanih za Novi Bečej

 

O čemu se radi? Kao što većina Novobečejaca zna, sajt novibechej.com je svojevrsan zbornik znanja i podataka vezanih za Novi Bečej. Ovaj veoma kvalitetan kutak interneta namenjen svima nama koji živimo u varoši smeštenoj na levoj obali Tise, ali i onima koje zanima istorija i sadašnjost našeg mesta, plod je zajedničkog rada dva čoveka. Te davne, 2006. godine, osmislili su ga Saša Vidaković i Karolj Andre sa idejom da se na jednom mestu prikupi istorijsko-kulturna građa vezana za Novi Bečej, ali na način koji bi bio prihvatljiv i prijemčiv i mlađim, internetu sklonim, generacijama.  Ova ogromna i jedinstvena baza svekolikog znanja o Novom Bečeju raste iz dana u dan, dok se njeni stvaraoci i svojevrsni čuvari znanja trude da je konstantno uvećavaju i obogaćuju. Saša Vidaković je tokom nedavnog razgovora napravio interesantno poređenje: "Evo ti još jedna zanimljivost: ako bi sajt odštampali kao knjigu, A4 formata, bila bi debljine 2m, okvirno, a tek nam predstoji mnogo rada".

Imajući u vidu sve već rečeno, jasno vam je zbog čega nas raduje vest da će sadržaji našeg portala biti dostupni i čitaocima ovog sajta. Kao plod saradnje naša dva uredništva, tekstovi i vesti vezane za Novi Bečej, moći će da se pročitaju i na pomenutoj stranici. Takođe, korak dalje u saradnji je i činjenica da će uskoro čitaocima biti na raspolaganju i brojevi lista "Moja Varoš" u PDF formatu. Kao što znate, "Moja Varoš" je naše štampano izdanje koje, poput internet varijante, prati dešavanja i vesti vezane za oba Bečeja (i Novi i tzv. "Stari").

Zahvaljujemo se uredništvu sajta www.novibechej.com na ukazanom poverenju i radujemo se budućoj saradnji. Kao što kaže stara izreka: zajedno smo jači!

Inače, podsećamo, portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja naših sugrađana. Od samog početka, ideja je bila da informišemo građane opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika (i srpskom i mađarskom). To je naša misija od koje ne odustajemo bez obzira koliko vremena i prilike bili teški. Takođe, naglasili bismo i da smo pioniri u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te da smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga. Sa ponosom kažemo da smo lideri u pogledu informisanja na teritoriji naše dve opštine.

Građanin ima pravo da zna!


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

FLICKR