U okviru projekta “Zajednički do zelenog okruženja 2“ koji se finasira sredstvima NIS-a, Omladinski klub Novog Bečeja objavio je kviz u okviru kog učesnici treba da pokažu elementarno znanje iz oblasti biodiverziteta, očuvanja i zaštite životne sredine.

Kviz je namenjen svim građanima opštine Novi Bečej, a za one koji budu tačno odgovorili na sva pitanja obezbeđene su sadnice. Broj tuja je ograničen, a najviše se dodeljuje 6 sadnica po domaćinstvu.

Kviz je otvoren u periodu od 13.02.2017. do 10.03.2017. godine.

Kviz se nalazi na sajtu Omladinskog kluba.

Ako niste sigurni kako treba da glasi tačan odgovor pomoć potražite na ovoj stranici: http://klubnbo.org.rs/novinbo/zajednickidozelenogokruzenja/biodiverzitet/ .

Spisak nagrađenih biće objavljen na sajtu i na facebook stranici organizacije: https://www.facebook.com/omladinskiklub .

 

O PROJEKTU

Projekat «Zajednički do zelenog okruženja 2» jeste nastavak projekta realizovanog tokom 2015.godine finansiranog od strane NIS-a, s akcentom na promovisanje građanskog aktivizma u cilju očuvanja životne sredine.

Ovim projektom želimo da motivišemo građanstvo da se uključi u kreiranje i sprovođenje politike upravljanja zelenim površinama jer koristi od kvalitetno uređenih zelenih površina imaju svi – pojedinci, zajednica, životna sredina. Vodeći se činjenicom da je neophodno da se svakodnevno ponašamo na način koji podstiče racionalno korišćenje svega što nam planeta Zemlja pruža, odlučili smo se da ovim projektom Zemlji i vratimo.

Sve projektne aktivnosti su usmerene na građanstvo, ali i generacije koje stasaju (decu i mlade) kako bi podstakli građansku odgovornost i osveštavanje uloge vezane za očuvanje životnog okruženja. Zato ćemo pored akcije sadnje drveća značajan fokus staviti na podizanje kvaliteta informisanja najšire javnosti, jer smatramo da informisanje tj ekološko obrazovanje građana garantuje dalekosežnost i trajnost poduhvata u oblasti životne sredine.

Projektom smo predvideli online edukacije putem dobro osmišljene medijske promocije i realizacije online kviza. Putem učestvovanja u konkursu i online kvizu, građani će biti u mogućnosti da za sebe obezbede sadnice i posade ih u svojim dvorištima ili ispred kuća. Prednost u dodeli će imati građani koji se udruže i iskažu zainteresovanost da duž cele ulice u kojoj žive zamene drvored. Pored toga, potpisaće izjavu o prijemu sadnice i time se obavezati da će uz pomoć i podršku naših volontera i čanova projektnog tima zasaditi sadnice te ih održavati i negovati. Na ovaj naćin obezbeđujemo dugoročnost i održivost projekta, a samim tim podstičemo kontinuitet u komunikaciji sa građanima a vezanim za temu zaštite životne sredine. U planu je da organizujemo velike sadnje sa đacima osnovnih škola, sa decom iz predškolske ustanove, sa omladincima – volonterima Omladinksog kluba i Kancelarije za mlade, ali i svim građanima koji osveste značaj ozelenjavanja javnih površina.

 

izvor: Kristina Kočiš


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

FLICKR