Na 110. sednici Veća opštine Novi Bečej održanoj 24. septembra, doneta je odluka da se da raspiše javni oglas za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta  radi izgradnje.

Konkretno, radi se o parceli u industrijskoj zoni u Novom Miloševu. Kako je naglasio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, ovo je samo priprema za saradnju sa još jednim, za sada, potencijalnim investitorom. „Postoji mogućnost pojave još jednog investitora, te smo proširili mogućnost prodaje parcele u industrijskoj zoni. Već na skupštinu ide, i to smatramo ozbiljnim investitorom, francuska firma „Erde“ za izgradnju pogona za izradu auto-prikolica. A, pojavio se još jedan mogući investitori i čisto dajemo mogućnost da krenemo u pregovarački postupak sa tom firmom, a da li će od toga nešto biti, videćemo“, rekao je prvi čovek lokalne samouprave. On je dodao i da se investitori više interesuju za industrijsku zonu u Novom Miloševu, dok je ona u Novom Bečeju nešto problematičnija. „Svojevremeno, kada je početa izgradnja, 2008. godine, nije se vodilo računa o tome da je ona izgrađena na nekadašnjoj deponiji, odnosno, na starim kopovima „Poleta“ koji su rekultivisani, to je tačno, ali povećavaju se troškovi izgradnje objekata udaranjem šipova, odnosno, lošim tlom“, objasnio je Maksimović. Kao potencijalno rešenje ovog problema, on vidi otvaranje treće industrijske zone na izlazu iz Novog Bečeja ka Kumanu što je, prema njegovim rečima, možda i najlogičnije mesto za industrijsku zonu. „Zašto smo ovu završavali? Zato što ju je neko započeo i mi smo morali tu da je završimo. Mi imamo jednog investitora koji uskoro treba da počne izgradnju, radi se o jednoj bečejskoj firmi. Ako je neko zainteresovan, dobiće veoma povoljno prostor u industrijskoj zoni u Novom Bečeju“, zaključio je Saša Maksimović.

Osim oglasa o otuđenju, Veće je danas usvojilo i predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u Novom Miloševu,  neposredno uz zabavište u Beodri. „Postoji ideja da se proširuje to zabavišt, negde, uz podršku, čak, i pokrajinske vlasti. U tom smislu smo doneli odluku da uputimo skupštini predlog o pribavljanju te nepokretnosti“, rekao je predsednik Maksimović o ovom pitanju.

Uz sve ovo, data je saglasnost na izmene i dopune plana poslovanja javnog preduzeća „Urbanizam i putevi“, a usvojeno je i rešenje o tekućoj budžetskoj rezervi koje je usko vezano uz predstojeći rebalans opštinskog budžeta o kom će se raspravljati na sednici skupštine opštine Novi Bečej u četvrtak, 26. septembra.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

FLICKR