Rok za vansudsko poravnanje između uzurpatora poljoprivrednih površina i opštine Novi Bečej uskoro ističe, a pitanje uzurpacije našlo se i na dnevnom redu danas (21. juna) održane 101. sednice veća opštine Novi Bečej.

Većnici su jednoglasno usvojili odluku da se sa svih parcela koje su u javnoj svojini, a koje nisu legalno zakupljene, skidaju usevi osim za one koji su se odazvali pozivu na vansudsko poravnanje, a koji će morati da plate trostruki iznos najviše prosečne cene datog useva po hektaru u okrugu u kojem se parcela nalazi.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, pozvao je sve poljoprivrednike koji su napravili grešku da se jave na poziv za poravnanje kako im se ne bi skidali usevi. On je dodao i da su ove godine uzurpirane površine nešto veće nego prethodne, ali i naglasio da će svima koji su to uradili usevi biti skinuti bez obzira na kulturu koju su sejali. “Nažalost, još uvek nisu svi naučili da se sa državom ne treba igrati. Dakle, mi nemamo nikakav problem sa poljoprivrednicima, ali, osnovno što treba jeste da izlicitiraju zemlju i završili su sav posao. Neki još nisu shvatili da državnu zemlju treba da plate i misle da mogu to da rade mimo zakona. Nije dopustivo, nećemo im dozvoliti i ove godine će opština Novi Bečej skidati useve sa uzurpiranih parcela”, rekao je Maksimović.

Ove godine, uzurpirano je 17,0730 ha u Bočaru, 7,45ha u Kumanu, 39,305 ha u Novom Miloševu i 52,6191 ha u Novom Bečeju što ukupno iznosi 116,4471 ha. Od tih 116,4471 ha pod pšenicom je ukupno 49,3371 ha, pod suncokretom 43,16 ha, pod kukuruzom 10,88 ha, pod detelinom 12,68 ha, pod repom 0,53 ha, a pod sojom 0,91 hektar.

 

Osim uzurpacije poljoprivrednog zemljišta, na sednici Veća danas se govorilo i o predstojećoj 12. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine koja će se održati od 28. do 30. juna u Novom Bečeju i Bečeju. Kako je istakao predsednik Maksimović, Novi Bečej je uradio dosta po pitanju sportske infrastrukture, velikim delom i zahvaljujući tome što se ovaj sportski događaj dešava baš u Novom Bečeju. Podstaknuti ovim, čelnici opštine konkurisaće i za narednu, 13. olimpijadu koja će se održati 2023. godine. “Ono što Novi Bečej nema, a morao bi da ima zbog Olimpijade je atletska staza i bazen. Da li ćemo dobiti kandidaturu? Da li ćemo uspeti to da napravimo? Dakle, ovo nije obećanje, ali ja, zaista, mislim da imamo mogućnost da izgradimo atletsku stazu na našem stadionu, ostatak infrastrukture imamo, a streljana, koja je takođe potrebna, može biti i montažna. Neophodnost je bazen. To je jedna interesantna tema, ja ne želim da obećavam to jer to nije ni jeftino, ni lako, ni brzo, ali bih ja imao volju da Novi Bečej dobije bazen”, oprezan je prvi čovek opštine. On je iskoristio priliku i da pozove sve građane da prisustvuju 12. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine sledećeg vikenda na čijem otvaranju će nastupiti vojvođanska filharmonija, dok je pratećem programu predviđen koncert “Riblje Čorbe” u subotu 29. juna i “Nervoznog poštara” u nedelju 30. juna.

 

Na današnjoj sednici Veća odlučeno je i da se nagrade đaci generacije svih osnovnih i Srednje škole sa teritorije opštine Novi Bečej, te će njih šestoro, koliko je ove godine izabrano, dobiti po 30.000 dinara od opštine kao svojevrsnu nagradu za uspeh.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

FLICKR