Na sednici veća opštine Novi Bečej, u četvrtak, 18. aprila, usvojen je predlog odluke o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji opštine koji će se pre odbornicima lokalne skupštine naći već krajem sledeće nedelje.

 

Usvajanje predloga o kom će glasati skupština usledilo je posle serije javnih rasprava održanih u svim mesnim zajednicama u opštini, a gde su građani mogli da iznesu svoja mišljenja i sugestije vezane za predlog ove odluke. Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je interesovanje građanstva u nekim naseljenim mestima bilo veće, u nekim manje, ali da je, u svakom slučaju, odlično to što su građani uzeli učešća u oblikovanju ove odluke. “Bila nam je želja i da uključimo sve političke činioce, iako su ovo građanski izbori, a ne politički. Organizovali smo javne rasprave i sa opozicijom i sa vladajućim strankama i došli smo do jednog konsktruktivnog rešenja i ne verujem da bi moglo biti problema. Veće je usvojilo danas tu tačku dnevnog reda, uputiće skupštini. Nako usvajanja u skupštini, mesne zajednice treba da menjaju svoje statute. Mislim da će to moći u relativno kratkom roku da bi negde sredinom maja do početka juna sproveli izbore za savete mesnih zajednica Kumane i Novi Bečej što je od izuzetnog značaja pošto je njima već dobrano istekao mandat” rekao je Maksimović i podsetio da su izbori za savete ovih mesnih zajednica već bili raspisani, ali da su obustavljeni usled zahteva Ministarstva. Nova odluka o mesnim zajednicama preciznije će odrediti njihov pravni status, način obrazovanja, menjanja i ukidanja, način izbora članova Saveta i mnoga druga pitanja bitna za rad mesnih zajednica.

Osim predloga odluke o mesnim zajednicama, većnici su danas dali saglasnost na sporazum o saradnji između Trgovinske i privredne komore Budimpešte i opštine Novi Bečej. Kao što je naš portal već pisao, predstavnici Komore posetili su Novi Bečej dva puta i tada je dogovoreno da će u Novom Bečeju biti otvoreno njeno predstavništvo. Saša Maksimović je ovo ocenio kao veliki uspeh: “Zaista je jedna fenomenalna stvar da se otvori kancelarija privredne komore grada Budimpešte u Novom Bečeju. Svi oni koji imaju bilo kakvog posla sa budimpeštanskom privrednom komorom ili budimpeštanska privredna komora ima ikakvog posla sa njima, svi će morati da dođu u Novi Bečej, tako da ne samo da ćemo dati mogućnost Novom Bečeju da ekonomski napreduje, već ćemo mu dati i neki novi život kroz posete i dolaske ljudi”.

Sednica skupštine opštine Novi Bečej na kojoj će se odlučivati o mesnim zajednicama, ali i drugim pitanjima od značaja za opštinu, biće održana krajem sledeće nedelje, u četvrtak, 25. aprila.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR