U petak, 24. januara, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, obišao je radove u Novom Miloševu gde je u toku asfaltiranje ulice Novobečejski put.

On je ovom prilikom još jednom istakao da je nedopustivo da u dvadeset i prvom veku na teritoriji opštine Novi Bečej još postoje ulice u koje asfalt nije stigao. „Ljudi koji četrdeset ili pedeset godina nisu dobili asfalt zaista su zaslužili da u civilizovanom 21. veku ne idu više po blatu, da imaju adekvatan pristup, a u krajnjoj liniji da i komunalne službe i službe hitne pomoći imaju pristup, a ne po blatu da „vuku“ pacijente, što je narod i zaslužio, jer plaćaju samodoprinos sve ove godine, pa se neko setio posle pedeset godina da im napravi i asfalt. Dakle, to nije ona dinamika koju smo želeli, niske su temperature, ali završićemo ove grube radove do lepšeg vremena koje najavljuju za sledeću nedelju, kada će tempretature biti podosta u plusu i moći će da se završi asfaltiranje“, rekao je Maksimović.  On je dodao i da će sva tri nivoa vlasti u ovoj godini uložiti značajna sredstva u asfaltiranje ulica u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej: „Ove godine oko 120 miliona dinara opština, Pokrajina i Republika ulažu u asfaltiranje ulica u naseljenim mestima, a ono što je dobro da građani znaju jeste da je opština izdvojila značajna sredstva od tog ukupnog iznosa i to čak 70 miliona dinara koje će uložiti u sva četiri naseljena mesta u asfaltiranje ulica koje nisu asfaltirane. Dakle, kada se završi ovaj ciklus asfaltiranja u Novom Miloševu i Novom Bečeju, preostaje nam još ulice Ljubice Odažić i Laze Blažića u Kumanu da se urade. Čim ovde završe, mašine se sele. Jedna ekipa ide u Novi Bečej da završi Slatinsku, Grmečku i, mislim, deo Druge krajiške koje se rade u Novom Bečeju, druga ekipa ide da radi u Kumanu i u istom sklopu radiće se i krpljenje rupa“.

O značaju ovih radova za građane sa područja Novog Miloševa, sekretar Saveta mesne zajednice, Arsen Pajić, rekao je: „Novo Miloševo uglavnom ima asfaltirane skoro sve ulice. Ostalo je ovih par ulica koje nismo asfaltirali i zato su ovi radovi i značajni. Ovi tri ulice su uglavnom bile u problemu s jeseni, tokom zime i na proleće kada su padavine obilnije. Pre svega, zahvalio bih se lokalnoj samoupravi što je prepoznala ovaj problem naših meštana i što ga je rešila“.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

FLICKR