Predstavnici Privredno-trgovinske komore Budimpešte boravili su u Novom Bečeju u okviru dvodnevne radne posete tokom koje se govorilo o produbljivanju saradnje između opštine Novi Bečej i ove institucije.

 

Kako je istakao Mikloš Bornemisa iz Privredne komore Budimpešte, Komora je pre tri godine počela da gradi saradnju sa Privrednom komorom Vojvodine, a sada je došlo vreme da se saradnja proširi i na opštinu Novi Bečej. On je dodao i da je zahvalan čelnim ljudima opštine budući da su već u ovoj prvoj fazi razgovora dobijeni kvalitetni podaci i informacije. “Ja mogu sa ponosom i srećom da kažem da je saradnja naših država, Mađarske i Srbije, na visokom nivou. Ne pamti se da su nekada bili ovakvi odnosi kao što se beleže. Novi Bečej se nalazi u središnjem delu Banata i tako ćemo povezati saradnju sa ostalim banatskim gradovima, mi smo veza. Sarađivaćemo u oblasti razvoja infrastrukture, turizma, sporta, kulture i, naravno, nastavićemo saradnju u svim onim oblastima u kojima sarađuju i naše vlade” rekao je Bornemisa. On je najavio i otvaranje trgovinskog centra u Novom Bečeju sredinom maja ove godine. “Taj centar će da služi za povezivanje privrednika sa teritorije Mađarske i sa teritorije Srbije i ja se nadam da će, kad se otvori, da nam služi u dugom, dugom vremenskom periodu. Nama će to pomoći da razvijamo naše delatnosti i da se povezujemo sa drugim gradovima” zaključio je Bornemisa.

I predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, zadovoljan je rezultatima posete. “Imam zadovoljstvo i čast da sa našim prijateljima iz privredne komore Budimpešte dogovorimo, za početak, otvaranje kancelarije Privredne komore u Novom Bečeju. Građani treba da znaju da je ovo prvi centar koji Komora otvara i to baš u Novom Bečeju. Trudili smo se da budemo dobri partneri i naravno da ćemo se truditi da budemo još bolji partneri i da zajednički damo snagu tom centru koji će se otvoriti” rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej. On je ocenio da će ovo biti značajan korak napred u saradnji Privredne komore Budimpešte i opštine Novi Bečej, ali i od velikog značaja za opštinu Novi Bečej.

U okviru posete, delegacija je obišla i lokalitete Slano Kopovo i Araču, a prezentacija opštine Novi Bečej i konferencija za medije održana je u zgradi vranjevačke opštine. Da se podsetimo, delegacija ove privredne komore posetila je Novi Bečej krajem januara o čemu je naš potral i pisao


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR