U sredu, 20. marta, u opštinskoj upravi u Novom Bečeju održana je javna rasprava o nacrtu Programa razvoja poljoprivrede u opštini Novi Bečej za period 2019 - 2020 godina koji se bavi stočarstvom, ratarstvom i povrtarstvom, a jednim, manjim, delom, i turizmom.

Javna rasprava je održana u kancelariji predsednika skupštine a prisustvovali su joj predstavnici lokalne samouprave, članovi tima koji je izradio nacrt Programa i druga zainteresovana lica.

Profesor dr Ljubinko Jovanović koji je i jedan od autora nacrta razvoja Programa razvoja poljoprivrede skrenuo je pažnju na jednu od novina koja je predviđena ovim dokumentom. “Jedna od novina koje smo uveli jeste razvoj u pravcu organske proizvodnje. Postoje dobri uslovi za to. Zatim, imaju Biserno ostrvo, tamo, isto, može nešto da se radi jer je to zaštićeno ostrvo. Znači, razvoj vinarstva. Vi već imate “Krokan” vino koje već ima i geografsko poreklo, samo treba dalje da se razvija u smislu bolje prodaje i plasmana” rekao je Jovanović. On je dodao i da je tim koji je radio na nacrtu dao petnaestak mogućih pravaca razvoja poljoprivrede, ali i da je velika perspektivaza razvoj poljoprivrede i u međunarodnoj saradnji opštine Novi Bečej.

Slađan Rašić, profesor pčelarstva na fakultetu Educons koji je učestvovao u izradi ovog strateškog dokumenta, dodao je da je pčelarstvo jedna od grana poljoprivrede na kojoj je potrebno posebno raditi naročito u oblasti povećanja prinosa meda.

Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, ukazao je na važnost ovog dokumenta za opštinu Novi Bečej: “Ovo je veoma značajno za opštinu zato što imamo niz dokumenata koji se, kasnije, oslanjaju na ovaj dokument kao što su dokumenti o ruralnom razvoju. Ovaj dokument se naslanja i na Strategiju ruralnog razvoja kao i sva ostala dokumenta koja su pisana u prethodnom periodu”.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Bečejpromet: Posao za 4 radnika u proizvodnji ...

Posao za 41 radnika u Kostel Automotiv DOO. ...

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju građane da će u ...

NAJČITANIJE

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

FLICKR