Na nedavno održanim sajmovima LORIST koje organizuje Novosadski sajam, Turistička organizacija opštine Novi Bečej dobila je veći broj priznanja o čemu je naš portal već pisao.

 

Upitan o ovim uspesima, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je ovo jasan pokazatelj da opština Novi Bečej ide u dobrom smeru. “Pored svih infrastrukturnih projekata, veoma značajnih za građane naše opštine, ovo je i nagrada i pokazatelj da se opština kreće u dobrom pravcu i što se tiče razvitka turizma. Devet zlatnih medalja i srebrni pehar za kvalitet manifestacije “Gospojina”. Od toga, opština Novi Bečej dobila je četiri zlatne medalje: za muzej “Kotarka”, za Slano Kopovo, za Araču i, generalno, za unapređenje turizma u opštini, odnosno, Novom Bečeju, a srebrni pehar za manifestaciju “Gospojina” je jedan poseban ponos pogotovo što se radi o smanjenju troškova u prepolovljenom iznosu u odnosu na neke prethodne godine” rekao je predsednik Maksimović.    

Prvi čovek opštine Novi Bečej ukazao je i na to da opština Novi Bečej ima značajne kapacitete i potencijale u oblasti turizma, ali i da turizam nije samo manifestacioni: “Ne radi se samo na manifestacionom turizmu. Mi, paralelno sa tim, razvijamo destinaciju, ali, ne jednu kao opštinu Novi Bečej ili sam Novi Bečej, nego pojedinačne destinacije u okviru opštine Novi Bečej. Tu se radi i o muzeju “Kotarka” i o Slanom Kopovu. Podsetiću vas da je opština i prekograničnom saradnjom dobila sredstva za unapređenje Slanog Kopova. Očekujemo sredstva od mađarske vlade za destinaciju Arača, za unapređenje turističke ponude. Tu se radi o konzervaciji objekta kulturnog dobra Arača i turističkim sadržajima u okviru Arače. Mi imamo jedan ozbiljan kulturni turizam. Ono što je jako bitno je i da je, u poslednje tri godine, značajno povećan broj noćenja prema informaciji koju smo dobili od Turističke organizacije Vojvodine koja će nam dostaviti i zvaničnu statistiku gde ćemo znati tačno koliko smo povećali u odnosu na period do 2016. godine”.

Maksimović je naglasio i da turizam treba da se odvija preko cele godine i zaključio: “Tu je šansa Novog Bečeja kao naseljenog mesta koje postoji 930 godina. Na tome treba raditi. Na unapređenju te kulturne i muzejske postavke. Zaista ima šta da se vidi u Novom Bečeju”.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

FLICKR