U četvrtak, 20. septembra, u opštini Novi Bečej, potpisani su ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata i izgradnju novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru. U pitanju su trostrani ugovori između Opštine Novi Bečej, Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i d.o.o. “Pro-Ing” iz Novog Sada vredni približno 9 miliona dinara, a čiji rok za realizaciju je 140 dana.

 

Više o ovome rekao je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, koji je danas potpisivao ugovore u Novom Bečeju: “Nadam se da ćemo u toku iduće godine početi radove na izgradnji tih novih objekata. Ovog puta smo predvideli 15 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije. Na tenderu je najpovoljniji ponuđač dao ponudu od oko 9 miliona dinara, tako da su to sredstva koja su sada opredeljena za ovu fazu. Radovi na ovom objektu su počeli još 2011. godine. Kao što je poznato od 2005. do 2011. godine to je bio napušten objekat. Do 2005. godine to je bila psihijatrijska bolnica. Dakle, nakon što su radovi počeli bilo je dosta malverzacija, koje su sada procesuirane na sudu. Ne bih da prejudiciram njihov ishod, ali je očigledno tu bilo dosta nepravilnosti, a i sam taj objekat kakav je sada, odnosno to u kakvom je stanju o tome i govori”.

O početku konkretnih radova na terenu biće reči tek kada se okonča postupak izrade projektne dokumentacije, a tada će se znati i precizniji novčani iznosi potrebni da se ovi objekti privedu nameni.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, izrazio je zahvalnost Upravi za kapitalna ulaganja i direktoru Kovačeviću na razumevanju i podršci koju pružaju revitalizaciji dvorca Hertelendi u Bočaru. “Ono što nas očekuje nakon isteka pomenutih 140 dana jesu građevinski radovi. Zaista je neskriveno zadovoljstvo što se ova tema pomerila sa „mrtve tačke“, jer će dati neki novi život Bočaru, a od izuzetnog je značaj i opštini Novi Bečej. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja se osvrnuo na prethodni period. Iskreno se nadam da ćemo u najkraćem mogućem roku zaista završiti taj dvorac i da će on postati mesto kojim će se građani naše opštine dičiti, a ne da se ova tema provlači kroz medije u lošem i negativnom kontekstu” zaključio je Maksimović.

Kao najuspešnija na tenderu, firma “Pro-Ing” dobila je zadatak da izradi potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, a zamenik direktora, Drago Šarkanović, rekao je danas posle potpisivanja ugovora: “Mi smo kuća koja će sigurno opravdati ukazano poverenje. Imamo veliko iskustvo u projektovanju ovakvih objekata, postojimo već četvrt veka, tako da sam suguran da ćemo odgovoriti svim zahtevima projektnog zadatka i zahtevima i opštine i Uprave za kapitalna ulaganja


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

FLICKR