Potpisani ugovori o opremanju dva igrališta za najmlađe u opštini Novi Bečej

 

U sredu, 18. januara, u svečanoj sali opštine Novi Bečej predstavnici lokalne samouprave i fondacije “Novak Đoković” potpisali su ugovore o opremanju igrališta za predškolce u iznosu od 1.200.000 dinara. Kao što je poznato, ova fondacija bavi se dobrotvornim radom na teritoriji cele države, a poseban fokus je na brizi o deci predškolskog i školskog uzrasta. Na konkursu u okviru koga su odobrena sredstva predškolskoj ustanovi “Pava Sudarski” (vrtićima “Leptirić” u Novom Bečeju i “Jovanka Dobrosavljev Mica” u Novom Miloševu”), pored Novog Bečeja, ugovori su istog dana potpisani i sa predškolskim ustanovama u Gornjem Milanovcu i Srbobranu.

U ime lokalne samouprave koja je i osnivač predškolske ustanove, ugovore je potpisao Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. On se zahvalio fondaciji “Novak Đoković” za ovu donaciju i naglasio: “Ovo je jedna predivna stvar od opšteg interesa i neka bude samo prva pozitivna stvar u ovoj godini, a biće ih, zaista, još mnogo”. On je još jednom podsetio da je briga o najmlađima jedan od fokusa lokalne samouprave i ukazao na značaj saradnje sa ovom fondacijom na tom polju

Gorana Džudža Jakovljević, projektni menadžer fondacije, rekla je ovom prilikom: “Fondacija kao svoj osnovni cilj ima investiranje u rani razvoj dece sa velikim akcentom na predškolsko obrazovanje. Predškolska ustanova iz Novog Bečeja konkurisala je prošle godine na naš i Novi Bečej je jedna od preko dvadeset opština gde ćemo uložiti sredstva”. Ona se, takođe, zahvalila opštini Novi Bečej na razumevanju prema svim zahtevima koje je fondacija imala pre potpisivanja skrenuvši pažnju i na to da se usled određenih poteškoća nešto kasnije početi sa realizacijom projekata. Ipak, kako naglašava Džudža Jakovljević, možemo se nadati da će mališani dobiti nove sprave i opremu već krajem zime, odnosno da će već sa prvim suncem moći da uživaju u svojim igralištima. 

Jedan od potpisnika ugovora jeste i direktor predškolske ustanove “Pava Sudarski”, Dragan Miloradović. On je pojasnio da se radi o dva vrtića i to “Leptirić” u Novom Bečeju, koji je najveći po broju dece i “Jovanka Dobrosavljev Mica” u Novo Miloševu koji je drugi po veličini. “Gledali smo da obuhvatimo što veći broj dece, ali i da ispoštujemo multikulturalnost i da obuhvatimo decu različitih nacionalnih pripadnosti i socijalnog sastava i ovim projektom ćemo mnogo doprineti i tom sjedninjavanju naše dece i njihovom psihofizičkom razvoju, kao i razvoju kolegijalnosti i igre kod dece.” Upitan o tome šta će se konkretno nabaviti putem sredstava ovog projekta, Miloradović je rekao da se radi o različitim spravama i rekvizitima za igrališta, o vrteškama, penjalicama, peščanicima. Biće nabavljeno: “sve ono što je potrebno za zdrav život, rad i razvoj dece u predškolskoj ustanovi, boravak u prirodi i uopšte, igru i rast” rekao je direktor Miloradović. 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR