Ako ste planirali da spremite posnu pogaču za Badnji dan, donosimo vam recept za jednu koja je veoma ukusa i jednostavno ju je napraviti.

 


Za četiri osobe: 1,5 dl mlake vode, 1 dl maslinovog ulja, 300 g brašna, pola kocke svežeg kvasca, kašičica soli, malo šećera i maslinovo ulje za premazivanje.

1. Kvasac izmrvite, dodajte 0,5 dl mlake vode, malo šećera, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe. Brašno sipajte na radnu površinu, u sredini napravite udubljenje, dodajte so, preostalu vodu, ulje i nadošli kvasac i mesite dok ne dobijete elastično, homogeno testo. Prekrijte platnenom salvetom i ostavite da odstoji 90 minuta. Nadošlo testo premesite i podelite na osam jednakih jufki.

2. Na radnoj površini posutoj brašnom svaku jufku istanjite u pravougaonik, premažite uljem i spajajte po dva pravougaonika, tako da dobijete 4 dvoslojna pravougaonika od testa.

3. Spojene komade testa urolajte po dužini da dobijete četiri dugačke tanke rolne.

4. Dve rolne isecite na rolnice iste dužine, a druge dve na trouglove.

5. Rolnice od testa položite ukrug u sredinu okruglog pleha koji ste dobro premazali uljem, a trouglove naizmenično slažite uz ivice pleha. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta kako bi testo nadošlo.

Nadošlo testo premažite uljem, pospite krupnom solju i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu pogaču ohladite i servirajte.


izvor: novimagazin.rs


PROČITAJTE JOŠ...

 

NAJČITANIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju u...

Posao u poliklinici Šarac u Bečeju ...

Posao za prodavca i menadžera maloprodajnog objektaPosl...

Posetite Svetofor market u Novom Bečeju i saznajte zaš...

Posao za automehaničara ...

Leto je idealno doba godine za odmor, avanture i stvaran...

NAJNOVIJE

Posao za 20 šivača  ...

U proleće, kada priroda buja i vreme je za spremanje se...

U sredu 15. maja bez struje delovi Bečeja, a u četvrta...

Maj je ključan period za vlasnike kućnih ljubimaca da ...

     Parodontalna bolest - pre i posle &...

Leto je idealno doba godine za odmor, avanture i stvaran...

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Prihvati
Otkaži
Shopify.com
Prihvati
Otkaži
Unknown
Unknown
Prihvati
Otkaži