Paklene su temperature u gradu, a osim hladnih napitaka na plus 35 stepeni dobro ide i sladoled. Ali da li znate da jedete sladoled na pravi način?

 

Ukoliko ledenu poslasticu jedete brzo i halapljivo, može vas zaboleti stomak ili glava. Da ne biste dobili migrenu sladoled je potrebno jesti polako, vrhom jezika, jer na taj način mozak sporije dobija informaciju o hladnoći slatkiša u kornetu i onda nema glavobolje.

Može vam biti muka i ako pojedete pokvaren sladoled, stoga koliko god primamljivo izgledao u frižiderima i vitrinama, obratite pažnju gde ga kupujete. Nije vredno zbog par trenutaka užitka provesti leto u krevetu.

"Sladoledi koji su industrijski i lepo upakovani, a nalaze se u frižiderima i čuvaju se na pravi način su sigurni, treba biti na oprezu kod sladoleda koji se prodaju iz vitrina koje su otvorene i nalaze se na suncu", kaže Vlatko Novačić iz poslastičarnice "DJ".

Stari recepti i način proizvodnje, a moderan način čuvanja sladoleda su ono što odlikuje poslastičarnicu "DJ". Dobar recept ne treba menjati, ali treba ići u korak sa tehnologijama. Sladoled koji se pravi kao pre sedamdeset godina, radi se u samo par poslastičarnica u gradu, uključujući i "DJ".

Jaja, mleko i druge namirnice od kojih se pravi sladoled su podložne brzom kvarenju, a ne može se prepoznati od oka da li je sladoled u redu ili nije, zato budite na oprezu.

Na plus 35 stepeni osvežite se uz omiljenu aromu sladoleda, ližite polako i obratite pažnju gde ga kupujete.

(MONDO)


PROČITAJTE JOŠ...

 

NAJČITANIJE

Bečej: Posao za higijeničara ...

Bečej – Uoči manifestacije "Bečej noću 2024...

Posao za dva pomoćna radnika. ...

Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.06.2024. godine šir...

Na lokalnim izborima u opštini Bečej, održanim u nede...

Na lokalnim izborima u Novom Bečeju lista Aleksandar Vu...

NAJNOVIJE

Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.06.2024. godine šir...

Posao za dva pomoćna radnika. ...

Bečej – Uoči manifestacije "Bečej noću 2024...

Bečej: Posao za higijeničara ...

Bečej će tokom vikenda 15. i 16. juna 2024. godine, po...

Komisija za dodelu godišnjih nagrada i zvanja počasnog...

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Prihvati
Otkaži
Shopify.com
Prihvati
Otkaži
Unknown
Unknown
Prihvati
Otkaži