U četvrtak, 27. decembra,  sportskom društvu „2. oktobar“ iz Kumana svečano je uručena sportska oprema koja je donacija javnog preduzeća „Srbija šume“ i opštine Novi Bečej. 

 

Siniša Medić, predsednik kluba borilačkih sportova „2. oktobar“, istakao je da im novi tatami, podloga za borilačke sportove, i nova oprema u vidu štitnika za grudi, glavu i druge delove tela, mnogo znači, naročito jer je ovaj klub borilačkih sportova jedan od najmlađih u opštini, ali i jedan od onih koji postižu najbolje rezultate. Kako kaže, za opremu su uvek morali da se snalaze kada su išli na takmičenja širom Srbije, a posebno im je značajan tatami. „Tatami nam je najvažniji u ovom sportu zato što mi na treningu ne možemo da radimo na parketu, nego, treba da radimo na tatamiju. Mi smo na parketu radili i pokazali smo vrhunske rezultate. Sad nam preostaje da pokažemo još bolje rezultate jer sad imamo i tatami i opremu“, rekao je Medić ovom prilikom. On je rekao da se spremaju za učešće na svetskom prvenstvu u Rusiji uz takmičenja koja im predstoje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, a za april je najavio i takmičenje u kung fu vu šu koje će se održati u Kumanu. 

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, rekao je da u opštini Novi Bečej ima dvadeset i sedam sportskih klubova od čega dvadeset i tri finansiraju opština i mesne zajednice, ali da se trude da podrže sport u što većoj meri. On je zahvalio JP „Srbija šume“ koje je učestvovalo u nabavci opreme. Maksimović je najavio i sledeće korake u podršci sportu na teritoriji opštine Novi Bečej: „Ono što nam predstoji jeste dodela opreme za fudbalski klub „Vojvodina“ iz Novog Miloševa. Trudimo se da mimo budžeta koliko god možemo angažujemo i javna preduzeća , ne samo opštinska, već i republička, da ih motivišemo da pomognu našoj deci, našim dobrim sportistima koji su uspešni i na evropskom i na svetskom nivou“.

U ime preduzeća „Srbija šume“, sportsku opremu uručio je Miloš Srećković, predsednik nadzornog odbora ovog preduzeća, koji je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što se pomaže sportskom društvu u jednoj manjoj sredini gde nema mnogo prilika za bavljenje sportom, ali koje, ipak, postiže dobre rezultate. „Javno preduzeće ima jednu socijalnu komponentu. Vlada Republike Srbije daje mogućnost javnim preduzećima da pomognu i lokalnim samoupravama i sportskim klubovima, da pomogne njihov rad i omogući bolje uslove za njihov razvitak“, rekao je Srećković.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Akcija sakupljanja starih f…

Počev od 1. maja, privrednici su imali oba...

maj 12, 2022

Bačko Gradište: Vozio aut…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 19, 2022

Konkurs za 3. Reviju kratko…

U okviru festivala „Bečej noću”, koji...

maj 16, 2022

BUM Bečej: Počele edukaci…

U najmanjem selu bečejske opštine – Pol...

maj 23, 2022

U sredu, 18. maja, akcija d…

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi od...

maj 16, 2022

Posao za dva radnika u Ital…

Posao za dva radnika u Italiku. ...

maj 23, 2022

U utorak i sredu, 17. i 18…

U utorak i sredu, 17. i 18. maja, bez struj...

maj 16, 2022

Posao za dva bravara u PIK-…

Posao za dva bravara u PIK-u Bečej. ...

maj 16, 2022

NAJNOVIJE

Posao za dva radnika u Italiku. ...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

NAJČITANIJE

Počev od 1. maja, privrednici su imali obavezu da pređ...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

U okviru festivala „Bečej noću”, koji se organizuj...

U najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedav...

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u ...

Posao za dva radnika u Italiku. ...

FLICKR