U sredu, 17. jula, skupština opštine Novi Bečej održala je svoju 31. sednicu.

Na jednoj od najkraćih sednica u ovom sazivu, u nešto malo više od dvadeset minuta, govorilo se o šest tačaka dnevnog reda, uglavnom, tehničkog karaktera dok je veću pažnju dvadeset jednog odbornika koliko ih je prisustvovalo sednici, privukla tačka posvećena izmenama i dopunama finansijskog plana javnog preduzeća “Komunalac”.

Naime, kako je već bilo reči prošle nedelje, na sednici opštinskog veća, ovom javnom preduzeću bi uskoro trebalo da bude povereno održavanje atarskih puteva, a za potrebe tih poslova nabaviće novi traktor koji će platiti sredstvima kredita. O čemu je tačno reč, objasnio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej: “Opština ima 5,5 miliona dinara za održavanje atarskih puteva u budžetu, međutim, i u nekom prethodnom periodu to je bilo problematično. Kada date to nekom privatniku da li dođe do malverzacija, da li ne dođe do malverzacija, u svakom slučaju, dođe do priča o malverzacijama, a taj posao nikad nije bio odrađen kako treba. U tom smislu, najbolje je da komunalno preduzeće kupi traktor veće konjaže koji će se koristiti za održavanje atarskih puteva, a to im vozilo ostaje i za zimsku službu. Zašto na kredit? Zato što mi ne možemo prebaciti sredstva budžeta da se to kupi, možemo da platimo radove, ali ne i kupovinu mašine. Zato ćemo ići ukrug: oni će dići kredit, a opština će to plaćati kroz održavanje atarskih puteva”. Maksimović je istakao i da će taj traktor biti opremljen i sondama za kontrolu potrošnje goriva i GPS sistemom kako bi mogućnst zloupotreba bila svedena na minimum. On je najavio i da bi već na sledećoj sednici skupštine mogla biti doneta odluka o poveravanju poslova održavanja atarskih puteva JP “Komunalac”.

 

Osim ovoga, skupština opštine danas je odlučivala i privremenom korišćenju prostora za vreme “Velikogospojinskih dana”, izmenjena je i dopunjena odluka o poslovnom prostoru, a doneta je i odluka o osnivanju saveta za međunacionalne odnose opštine Novi Bečej. U vezi sa osnivanjem saveta, Saša Maksimović je rekao da je u pitanju upodobljavanje postojećeg stanja sa zakonom, budući da ovaj savet već postoji, ali je prema ranije važećem rešenju bilo moguće da ga čine odbornici skupštine, a od sada će se članovi saveta birati putem konkursa.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Bečejpromet: Posao za 4 radnika u proizvodnji ...

Posao za 41 radnika u Kostel Automotiv DOO. ...

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju građane da će u ...

NAJČITANIJE

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

FLICKR