U ponedeljak, 5. novembra, održana je 77. sedma sednica opštinskog veća u Novom Bečeju.

 

Pred većnicama se našlo deset tačaka dnevnog reda, među kojima je jedna od najznačajnijih bila vezana za cenu usluga odnošenja otpada koje vrši “Brantner” d.o.o. Naim, iz ovog preduzeća su već drugi put podneli zahtev da se odobri povećanje cena ove usluge kako bi se ona uskladila sa povećanjem cene goriva i cene rada. Veće je i ovog puta odbilo zahtev predstavnika “Brantner” d. o. o., a Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej rekao je oovom pitanju: “Koliko god da razumem i imam zahvalnost prema austrijskoj kompaniji „Brantner“ koja posluje na teritoriji opštine Novi Bečej, smatram da još uvek nije vreme za povećenje cene usluge odnošenja smeća sa čime se složilo i Opštinsko veće. Videćemo u narednom periodu kako će se kretati cene na tržištu, pa ćemo, shodno tome, dati saglasnost na formiranje njihove cene. No, za sada, kao što rekoh, mislim da još uvek nema potrebe to činiti. Izuzev povećanja cene goriva, mislim da su ostale cene stabilne u Republici Srbiji, tako da, za sada, nema dovoljno razloga za povećanje cene

Veće je na današnjoj sednici donelo i odluku o stipendiranju studenata sa teritorije opštine Novi Bečej kojom je predviđeno da će se u iznosu od 7.000 dinara mesečno stipendirati pedeset i pet studenata, ali, Maksimović ističe da ovo nije konačan broj stipendija. “Doneta je odluka o 55 stipendija, ali, kao što se dobro zna iz prethodnih godina, to nije krajnja granica, jer u slučaju da imamo veći broj studenata koji zadovoljavaju uslove, čemu se iskreno nadam da će se i desiti, imamo stabilnost budžeta opštine, tako da ćemo finansirati sve one koji ispunjavaju uslove propisane zakonom i opštinskim odlukama” rekao je predsednik opštine.

 

Pored ovoga, doneta je i odluka o javnoj raspravi o donošenju novog statuta opštine Novi Bečej koja će se održati 19. novembra. Tekst predloga nacrta može se preuzeti u zgradi opštine Novi Bečej svakog radnog dana od 7 do 15 časova. Predsednik opštine iskoristio je priliku da pozove sve građane da se uključe u javnu raspravu i doprinesu donošenju ovog akta: “U skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, opština je bila u obavezi da izradi novi Statut opštine Novi Bečej. Komisija je to odradila, a Opštinsko veće je donelo odluku o pokretanju javne rasprave, tako da se nadam da će u narednom periodu i građani uzeti aktivno učešće u izradi svog Statuta, odnosno Statuta opštine Novi Bečej”

Veće je na današnjoj sednici dalo saglasnost na izveštaj o održavanju manifestacije “Zalazak u svitanju”, na program i pravila festivala “Ričaj”, a imenovan je i organizacioni odbor “Obzorja na Tisi”.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR