Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, posetio opštinu Novi Bečej

 

 

U petak, 20. januara, opštinu Novi Bečej posetio je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina. Prilikom ove posete zrenjaninski gradonačelnik u pratnji svog pomoćnika, Dragana Ćapina, sastao se sa predsednikom opštine Novi Bečej, Sašom Maksimovićem, a sastanku su prisustvovali i Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, kao i Matija Kovač, poslanik u skupštini autonomne pokrajine Vojvodine.

Prilikom obraćanja medijima, Janjić se zahvalio na gostoprimstvu i podsetio na prijateljske veze i dobru saradnju koja postoji između opštine Novi Bečej i grada Zrenjanina. “Kao što sam rekao, komšije smo. Imamo mnogo toga zajedničkog. Imamo raznih zajedničkih tema. Pre svega, razgovarali smo o izgradnji zajedničke infrastrukture, naročito o nekategorisanom putu od Taraša do Kumana. Mnogo toga bi se omogućilo i za stanovnike Kumana i opštine Novi Bečej, ali i za stanovnike Taraša i Zrenjanina” rekao je gradnačelnik Janjić. On je ukazao i da je to izuzetno bitan zajednički projekat dveju samouprava i da postoji želja da se sa ovim projektom izađe pred republičku vladu, odnosno ministarstvo za infrastrukturu. Izrazio je uverenost i da će ministarstvo prepoznati važnot ovog projekta i podržati ga. Pored ovoga, on je rekao i da se planira saradanja sa opštinom Novi Bečej i u pogledu preventive u vanrednim situacijama, te da se i u toj oblasti očekuje nekoliko zajedničkih projekata.

O temama sastanka govorio je i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. On je, pre svega, iskazao veliko zadovoljstvo što je gradonačelnik Janjić posetio našu opštinu, ali i ukazao na neke bitne tačke kojih su se dotakli tokom sastanka. “Imamo zaista mnogo zajedničkih tema. Od zajedničkog pristupa turističkoj ponudi, zajedničkih projekata kao što je mogući put između Taraša i Kumana, sve do zajedničkih projekata vezanih za vanredne situacije” rekao je predsednik Maksimović dodavši i da je jedan od razloga posete gradonačelnika Janjića i to što grad Zrenjanin ima mnogo iskustva u rešavanju problema pijaće vode. “Mi možda nemamo mogućnosti da se tim problemom bavimo na način na koji to radi grad Zrenjanin koji je mnogo veća sredina, ali i sama iskustva koja oni imaju su nam dragocena. A pitanje pijaće vode je problem sa kojim će opština Novi Bečej morati u narednom periodu da se pozabavi”.

Kao još jedan projekat na kome će se ostvariti saradnja dve lokalne samouprave, Saša Maksimović je istakao i izgradnju fiskulturne sale u Bočaru. “To je ono o čemu smo oduvek i govorili. Ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta. Ne postoji samo Novi Bečej, postoje i Bočar, Kumane i Novo Miloševo. Postoji realna potreba da se izgradi fiskulturna sala u Bočaru. Dobićemo projekat od grada Zrenjanina. Oni su to realizovali u više svojih naseljenih mesta, mi mislimo da je primenjivo i u Bočaru. Na nama je da obezbedimo deo sredstava, a da deo nađemo iz drugih izvora finansiranja” zaključio je prvi čovek opštine Novi Bečej.

 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR