U sredu, 29. marta, u opštini Novi Bečej potpisan je sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Doma za smeštaj duševno obolelih "Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac" i Doma zdravlja Novi Bečej kojim je Domu zdravlja ustupljeno novo sanitetsko vozilo.

 

 

"Dom zdravlja sa svim svojim problemima nalazi se u vrlo nezavidnoj situaciji, a naš prvi prioritet jeste bio da osnažimo i kadrovski i tehnički naše službe da bi zdravstvena zaštita u Novom Bečeju bila što bolja. Od pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, pokrajinskog sekretara Predraga Vuletića i pokrajinskog premijera Igora Mirovića stigla je jedna doancija našem gerontološkom centru koji je ustupljen Domu zdravlja. To je sanitetsko vozilo, reanimobil, vredan negde oko četiri i po miliona dinara" rekao je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej. Ovom prilikom, on je istakao i da se lokalna samouprava potrudila u poslednjih šest meseci da što više unapredi zdravstvenu zaštitu i podsetio da je Dom zdravlja nedavno dobio pet novih EKG aparata, pulsoksimetre, mnogo medicinskih instrumenata, a očekuje se i još jedno sanitetsko vozilo koje će donirati Uprava za kapitalna ulaganja.

Govoreći o saradnji sa Domom zdravlja, dr Ljiljana Bognič, direktor gerontološkog centra, istakla je značaj objedinjenog pristupa socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti. "Naš najvažniji partner na lokalu je Dom zdravlja. Naši korisnici su duševno obolela lica i mi se oslanjamo na lokalni Dom zdravlja. Samo vozilo mi ne bismo mogli da iskoristimo. Bilo bi sebično sa naše strane da zadržimo vozilo koje bismo koristili dva ili tri sata, nekada nam cele nedelje ne bi trebalo i sasvim je normalno da mi pružimo pravi primer integrisane zdravstvene i socijalne zaštite. Ovo vozilo će pokrivati naše korisnike koji su smešteni kod nas, korisnike koji su vaninstitucionalno deo sistema zaštite. Mi imamo i 800 – 900 članova kluba. Dakle, to vozilo će pokrivati sve stanovnike opštine Novi Bečej" rekla je Bognič.

Saradnju je podržao i dr Ivan Zec, v.d. direktora Doma zdravlja: "To vozilo je došlo kao slamka spasa. Vozni park Doma zdravlja bio je u katastrofalnom stanju. Tako da, ta saradnja između gerontološkog centra i Doma zdravlja, uz puno razumevanje skupštine opštine kao osnivača Doma zdravlja, funkcioniše tako da pomažemo svim građanima opštine Novi Bečej. Hitna pomoć ne služi samo za Novi Bečej, nego za sva naseljena mesta. Sa jednim vozilom, mi ne možemo da funkcionišemo". Doktor Zec je istakao i da ovo vozilo upotpunjava vozni park Doma zdravlja i omogućava normalnije funkcionisanje ove institucije zdravstvene zaštite.

 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

FLICKR