radionice srpskog jezika poljanicaU najmanjem selu bečejske opštine – Poljanice, nedavno su počele besplatne radionice u okviru projekta „Ka unapređenoj bezbednosti žena u opštini Bečej“.

Kurs srpskog jezika kao jezika sredine se u mesnoj zajednici održava dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 19 sati. To je samo jedna od besplatnih aktivnosti koje organizuje Bečejsko udruženje mladih (BUM) u okviru pomenutog projekta.

Fokus projekta, u okviru kog je planirano čak 258 radionica, jeste osnaživanje i povećanje zapošljivosti žena iz seoskih sredina opštine.

Kako bi se pomoglo ženama da prepoznaju nasilje i da se obrate nadležnim institucijama u cilju zaštite, BUM od ovog proleća priprema brojne aktivnosti za oko 300 žena sa sela u opštini Bečej čiji je položaj dodatno nepovoljan.

Pored radionica biće organizovano i psihološko savetovalište, kao i obuke knjigovodstva, poslovanja i pisanja biznis plana, te jezika sredine – srpskog i mađarskog i šivenja. Radionice jesu namenjene pre svega ženama različitog starosnog doba, ali su i muškarci dobrodošli.

Uz to, na kraju edukativnog serijala biće organizovane i posete poslodavcima sa teritorije opštine Bečej. Informacije o kursevima i drugim vrstama programa iz ovog projekta mogu se dobiti na broj telefona 062/373-427 ili na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 


NAJPOPULARNIJE BEČEJ

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Bečejpromet: Posao za 4 radnika u proizvodnji ...

Posao za 41 radnika u Kostel Automotiv DOO. ...

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju građane da će u ...

NAJČITANIJE

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

FLICKR