Dvadesetčetvorogodišnjoj Valentini Njegovan iz Novog Bečeja, dijagnostikovan je zloćudan tumor na dvanaestopalačnom crevu, koji se potom proširio i na druge organe i jedina nada joj je terapija, odnosno lečenje u zagrebačkoj bolnici.

 

Kako je rekla Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, od početka novembra, pa do danas, zahvaljujući angažovanju Crvenog krsta Novi Bečej, te brojnim preduzećima, firmama, udruženjima i pojedincima, kao i raznim humanitarnim aktivnostima, prikupljeno je oko 900 hiljada dinara, što bi trebalo da bude dovoljno za prvu terapiju.
"Sva Valentinina medicinska dokumentacija je poslata u bolnicu i čekamo da nam se jave i da nam kažu tačan iznos za preglede i lečenje. Prema nekim nezvaničnim informacijama kojima raspolažemo znamo da je za jednu terapiju zračenja potrebno oko 50 hiljada kuna, što je negde oko 775 hiljada dinara."

Danas je na Gradskoj pijaci organizovan i Humanitarni prodajni bazar, a sav prikupljen novac biće uplaćen za Valentinino lečenje koje podrazumeva zračenje radio talasima, bez zahvatanja i oštećivanja drugih, zdravih organa.
"Humanitarni bazar je organizovan u saradnji sa poljoprivrednim gazdinstvom "Antonović", JP "Komunalac" Novi Bečej i uz podršku opštine Novi Bečej", istakla je sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej i iskoristila priliku da se zahvali svim ljudima velikog srca na uplatama za Valentino lečenje.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Bečejpromet: Posao za 4 radnika u proizvodnji ...

Posao za 41 radnika u Kostel Automotiv DOO. ...

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju građane da će u ...

NAJČITANIJE

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

FLICKR