Predstavnici Vojvođanskog fronta održali su u subotu, 21. decembra, u Novom Bečeju, tribinu na kojoj je predstavljen Memorandum o budućnosti Vojvodine strateški i programski dokument koji je do sada kao potpisnice okupio devet organizacija

i to Ligu socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođansku partiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Alijansa vojvođanskih Rumuna, Crnogorska partija, Savez Slovaka Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Liberalno-demokratski pokret Vojvodine i Forum V-21.  Skupu je prisustvovao i Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV, koji je objasnio o čemu se u Memorandumu govori: „Memorandum o budućnosti Vojvodine je platforma oko koje se okupljaju sve partije, organizacije, pokreti i pojedinci koji žele da podrže Vojvođanski front. Ovo je jedina inicijativa u Srbiji, u ovom momentu, koja je jasno i precizno ideološki izdefinisana. Vrednosno, predstavlja jedan deo populacije Srbije i ne predstavlja onaj deo političkih pokreta kao što se sada dešava sa onima okupljenim oko Srpske napredne stranke ili Saveza za Srbiju gde se formiraju catch all koalicije i levi i desni i za Čiču i za Tita i za radnike i za privatnike. Ovo je koalicija koja kroz Memorandum želi da kaže da se mi zalažemo za građansku, sekularnu, decentralizovanu i regionalizovanu Srbiju“. On je dodao da u takvoj Srbiji, Vojvodina mora da ima punu autonomiju sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, prihodima i imovinom i naglasio da sve nadležnosti koje traže za Vojvodinu treba da imaju i drugi regioni u Srbiji kao što su grad Beograd, jugoistočna Srbija sa sedištem u Nišu i slično. Kostreš je istakao i da su, prema Memorandumu, za budućnost Srbije ključni članstvo u Evropskoj uniji i NATO paktu, prihvatanje realnosti na Kosovu i Metohiji i politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih država.

Na skupu je govorio i Saša Šućurović, predsednik izvršnog odbora LSV, koji je naglasio da je tribini u Novom Bečeju prisustvovao samo deo potpisnika Memoranduma, ali i da on nudi okupljanje oko jedne, pre svega, vojvođanske ideje. „Potpisivanjem ovog memoranduma dolazimo do, možda, jedne predizborne koalicije koju ćemo praviti kada budu raspisani izbori. Odluku o učešću na izborima doneće stranački organi, ali, moje mišljenje je da bi Vojvođanski front, odnosno, Liga, trebalo da izađu na izbore“, rekao je Šućurović. On se ovom prilikom osvrnuo i na položaj Lige socijaldemokrata Vojvodine na lokalnoj političkoj sceni rekavši: „Liga socijaldemokrata je, trenutno, najjača opoziciona partija i mislim da ćemo, svakako, ostati jedna od najjačih partija. Ako zanemarimo Srpsku naprednu stranku, koja je vladajuća partija, LSV je druga po snazi u opštini Novi Bečej. Trudićemo se, zajedno sa Vojvođanskim frontom, da postanemo prva politička partija u opštini Novi Bečej i da preuzmemo rukovođenje naše opštine“.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

FLICKR