U petak, 29. novembra,  skupština opštine Novi Bečej održala je svoju trideset i četvrtu sednicu u aktuelnom sazivu.

 

Pred odbornicima se našlo devet tačaka dnevnog reda, a dve najinteresantnije su bile, svakako, prva i druga, odnosno, tačke posvećene utvrđivanju visine stope poreza na imovinu građana i utvrđivanju prosečne cene kvadrata na osnovu koje se utvrđuje iznos poreza koji građani plaćaju. Prema usvojenim odlukama, poreske stope ostaju iste kao što su i u 2019. godini, jedino se za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige stopa poreza menja sa 0.4% na 0.3%. Pored toga, usvojena je i prosečna cena kvadrata nepokretnosti koja je ista kao i ona koja se primenjuje u 2019. godini što sve znači da porez na imovinu građana ostaje isti kao i ove godine.

Predsednik skupštine opštine Novi Bečej, Milovan Baštovanov, saglasan je da je za građane najbitnije da porezi neće rasti: „To, sigurno, najviše interesuje građane i to bi sve pogodilo, svi smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Mislim da je to najbitnija tačka i videli smo i da je opozicija bila konstruktivna po ovom pitanju. Pohvalio bih opoziciju na konstruktivnosti. Nije bilo pribavljanja političkih poena, snimanja i sličnih stvari nego onako kako stvarno treba skupština da izgleda jer mi, ipak, predstavljamo građane“.

Osim porezima, odbornici su se danas bavili i taksi prevozom, te je, tako, usvojena i Odluka o taksi prevozu koja je formulisana posle održanih javnih rasprava i konsultacija sa taksi prevoznicima. Govoreći o tome, Baštovanov je rekao: „Mi smo imali javnu raspravu, nekoliko sastanaka sa taksistima. Malo ljudi se, nažalost, uključilo u tu raspravu. Čak i neki odbornici bi trebalo tu da se uključe, pa da se dođe do nekog zajedničkog rešenja. Međutim, ako se ispostavi da ovo ne funkcioniše na pravi način, da treba nešto menjati, sve odluke su promenjive i mi ćemo to uraditi da bi bilo što više zadovoljnih“.

Usvojena je i odluka o pokretanju postupka za pribavljanje nepokretnosti u ulici Maršala Tita br. 58 koja se naslanja Dom za smeštaj odraslih „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“, a koja bi bila iskorišćena za proširenje ustanove i njenih kapaciteta posebno za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite, a sve kroz program prekogranične saradnje sa Rumunijom.

Usvojena je i odluka o izmenama i dopunama Programa o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera na javnim površinama u delu vezanom za broj i raspored taksi stajališta.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine predložili su dopunu dnevnog reda tačkom posvećenom razrešenju direktora Turističke organizacije, Saše Dujina. Sa 17 glasova protiv i 3 glasa za skupština je odbila da uvrsti ovu tačku u dnevni red.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

FLICKR