Skupština opštine Novi Bečej zasedala je trideset i drugi put u ovom sazivu u četvrtak, 26. septembra.

Prva na dnevnom redu bila je tačka vezana za rebalans opštinskog budžeta za tekuću godinu. Ova tačka je izazvala i najviše polemike budući da se samo o njoj raspravljalo gotovo sat i po vremena dok je najviše primedbi iznela opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine čiji su predstavnici ocenili budžet kao „loše projektovan“ i „predimenzioniran“. Ipak, rebalans je usvojen sa 19 glasova za i 4 glasa protiv.

Obrazlažući rebalans, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, rekao je da jedan od ključnih razloga za njega izgradnja fiskulturne sale u Bočaru, odnosno, sprovođenje javne nabavke za nju. „Ono zbog čega je bio neophodan rebalans budžeta jeste obezbeđivanje nedostajućih sredstava za izgradnju fiskulturne sale u Bočaru. Tri puta je  pala javna nabavka jer, nažalost, sredstva nisu bila dovoljna. Mislim da ćemo u nekih narednih sedam dana  raspisati novu javnu nabavku i da će se ona završiti uspešno jer smo obezbedili sve uslove da se to desi“, rekao je Maksimović. On je iskoristio priliku i da se izvini građanima što opravka saobraćajnica još nije započeta i dodao: „U januaru smo dobili sredstva od Uprave za kapitalna ulaganja za izgradnju novih saobraćajnica što i jeste plan ove vlasti da do 2021. godine svi ljudi imaju asfalt što je, negde, i civilizacijska tekovina. Ono na šta nismo računali u projekciji budžeta za 2019 godinu da će  nam Ministarstvo privrede dati sredstva koja je trebalo da nam daju još 2018. godine. Tek 2019. smo dobili ta sredstva  za izgradnju saobraćajnica u Kumanu i nismo imali u budžetu dovoljno sredstava za krpljenje rupa“.

Kao još jedan razlog za rebalans, Maksimović je istakao i to da će opština iz svojih sredstava obezbediti i nedostajućeg vozača, a podsetio je i da će sredstvima dobijenim od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, biti kupljen i savremeni ultrazvučni aparat za Dom zdravlja: „Pored svih vozila koje smo obezbedili, a stiglo je i novo vozilo za dijalizu, raspisujemo javnu nabavku i za novi ultrazvuk koji će sigurno mnogo značiti našim sugrađankama i u preventivnom lečenju, ne daj bože i lečenju malignih bolesti. Radi se o najsavremenijem ultrazvuku sa pripadajućim sondama, takođe, za trudnice, 4D ultrazvuk, da ne moraju da se previše izlažu trošku i da odlaze Zrenjanin i da plaćaju to privatno“.

Odbornici skupštine opštine Novi Bečej usvojili su i odluku o pribavljanju nepokretnosti, konkretno, nekadašnje Mlekare, nadomak stadiona u Novom Bečeju gde se planira izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa koji će doprineti i ekonomskoj održivosti stadiona. Pored toga, odlučeno je i da se pribavi nepokretnost pored zabavišta u Beodri, u Novom Miloševu, kako bi se zabavište moglo proširiti i renovirati za šta lokalna samouprava ima podršku pokrajinske administracije. „Imamo uveravanja od strane Vlade AP Vojvodine, od gospodina Pastora, gospodina Mirovića i gospodina Njilaša, kao sekretara za obrazovanje, da će oni finansirati proširivanje PU „Pava Sudarski“, odnosno, u ovom slučaju, beodranskog zabavišta. Mislim da će to biti objekat jaslica“, zaključio je prvi čovek opštine Novi Bečej.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

FLICKR