Na 95. sednici opštinskog veća opštine Novi Bečej održanoj u sredu, 10. aprila, doneta je odluka da se organizuju javne rasprave o predlogu odluke o osnivanju mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Bečej, a kojom će status mesnih zajednica u opštini biti usaglašen sa pozitivnim zakonodavstvom.

Javne rasprave će se održati u svim naseljenim mestima u ponedeljak, 15. aprila i to u Mesnoj zajednici Novi Bečej u 8 časova, u Novom Miloševu u 10, Bočaru u 12, a u Kumanu u 13 časova. Predviđeno je i da se održi završna javna rasprava u utorak, 16. aprila u 10 časova u svečanoj sali opštinske uprave u Novom Bečeju.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da je za građane veoma značajno da se uključe u javnu raspravu budući da posle donošenja odluke o osnivanju mesnih zajednica sledi i usaglašavanje statuta mesnih zajednica sa ovim aktom. “Pozivam sve građane i sve političke činioce da se uključe i da, zaista, dođemo do konsenzusa i do jedne odluke koja će dugo godina biti značajna i od koristi građanima” rekao je Maksimović. On je podsetio i da gotovo dvadeset godina nisu menjani akti vezani za mesne zajednice, te da je i s tog aspekta bitno da se što širi krug građana uključi.

 

Tekst predložene odluke možete pročitati ovde

Osim ove odluke, Veće je danas donelo i odluku o usaglašavanju stope poreza na imovinu za subjekte koji vode poslovne knjige čime je ona efektivno smanjena. Maksimović je o ovome rekao: “Jedna lepa vest za privrednike sa teritorije opštine Novi Bečej, Veće je danas donelo odluku o usklađivanju odluke o visini stope poreza na imovinu u opštini Novi Bečej, te nećemo imati dva načina oporezivanja: posebno za zemljište, posebno za objekte, jedna stopa je bila 0.4, jedna je bila 0.3. Spojili smo te dve stope u jednu, s tim što je smanjena stopa sa 0.4 na 0.3 čime je to pojeftinilo”. Maksimović je dodao i da se nada da će ovo koristiti privrednicima u Novom Bečeju, ali i rekao da je u pripremi nova odluka o ekološkoj taksi kojom bi trebalo da bude olakšano plaćanje ovog nameta privrednicima.

 

Nagrada Novog Bečeja: Novi Bečej kao Monte Karlo

Maksimović je iskoristio priliku i da se osvrne na predstojeću automobilsku trku koja je zakazana za 14. april. “To je nešto što se dosada u Srbiji nije radilo, a to je da se voze trke kroz jezgro grada. Nešto u čemu Novi Bečej do sada nije učestvovao su bile te auto trke. Mislim da je šampionat Srbije značajna manifestacija koja će se odigrati u Novom Bečeju. Ukoliko se pokažemo kao dobri organizatori, a verujem da hoćemo, nadam se da ne samo što će biti ekskluzivna i zanimljiva građanima, već da će postati i tradicionalna trka u Novom Bečeju” rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej dodajući u šali da na ovaj način Novi Bečej počinje da liči na Monte Karlo gde se, takođe, voze auto trke kroz grad.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

FLICKR