U ponedeljak, 18. februara, opština Novi Bečej potpisala je ugovore sa Upravom za kapitalna ulaganja i Pokrajinskom vladom kojima se obezeđuju sredstva za izgradnju novih saobraćajnica u opštini Novi Bečej, ali i za izgradnju fiskulturne sale u Bočaru. Ukupna vrednost oba projekta je nekih 107 miliona dinara od čega će 40 obezbediti opština Novi Bečej, a 67 Uprava za kapitalna ulaganja.

 

Govoreći o značaju ovih sredstava za opštinu Novi Bečej, Saša Maksimović, predsednik opštine, rekao je: “Obećali smo da do kraja ovog mandata neće biti ulica u opštini Novi Bečej koje će biti blatnjave, odnosno da će do kraja mandata sve ulice biti asfaltirane. Dakle, to se odnosi na sva naseljena mesta. Polako se bližimo cilju s obzirom na to da smo ordeđena sredstva ranije već dobili od Ministarstva privrede za naseljno mesto Kumane, a sada rešavamo Novi Bečej i Novo Miloševo. Praktično nam onda ostaju samo tri kratke ulice, jedna u Bočaru i dve u Novom Bečeju, koje ćemo videti da li će lokalna samouprava finansirati ili ćemo negde konkurisati, ali one u ovom trenutku imaju problem jer nisu imovinsko-pravno rešene. Iz tog razloga još uvek nemaju građevinsku dozvolu, ali, nadam se da ćemo to u toku ove godine rešiti, tako da imamo Novi Bečej bez blata, odnosno, opštinu bez blata u 2019. godini”. On je dodao i da su sredstva koja su obezbeđena za fiskulturnu salu u Bočaru višetstruko značajna budući da se njima rešavaju i pitanja školskog sporta, ali i sporta uopšte u naseljenim mestima. “Ukupna vrednost projekta je 57 miliona dinara, od čega opština daje 20, a 37 miliona daje Uprava za kapitalna ulaganja. Novi Bečej će biti jedna od retkih opština koja će u svim naseljenim mestima imati fiskulturne sale. U Novom Bečeju ima više fiskulturnih sala uz halu sportova, a na ovaj način će praktično biti pokriven i školski sport i uopšte sport po naseljenim mestima, dakle, svako će imati svoju salu. Ono što je, takođe, novost jeste da pripremamo rekonstrukciju fiskulturnih sala u Novom Miloševu i Kumanu, proširenje, odnosno biće dodate tribine i rekonsturisane te sale, tako da ćemo zaista imati sportske objekte kojima će se građani ponositi” kazao je Maksimović.

Prvi čovek opštine Novi Bečej iskoristio je priliku da najavi i druge investicije vezane za Bočar, ali i za celu opštinu: “Za desetak dana imaćemo projekat za izvođenje i onda može da se raspiše javna nabavka za građevinske radove na Hertelendiju, tako da ove godine Bočar zaista očekuju ozbiljne, kapitalne investicije, a samim tim, i opštinu. To je jedna dobra tema i konačno reševanje “crne rupe“ koja je ostala od prethodnih vlasti, a zove se Hertelendi. Verujem da to ove ili početkom sledeće godine može biti završeno. Verujem da i fiskulturna sala može biti završena, takođe, ove godine. Ono što nas očekuje u junu, takođe, jeste da ćemo konkurisati ponovo za postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Novom Bečeju, tako da će ukupna vrednost investicija samo od opštine Novi Bečej i od Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine biti oko 900 miliona dinara


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

FLICKR